U trendu

Sajam savreme umetnosti otvoren danas u Beogradu

BEOGRAD – Sajam savremene umetnosti (CAF) otvoren je danas u Beogradu, a publika će imati priliku u naredna tri dana da vidi izložbe 26 umetnika iz cele Srbije.
Postavka ovogodišnjeg “Contemporary Art Fair“ (Sajma savremene umetnosti) prestavlja fuziju različitih likovnik stilova, izraza i dinamika, rekla je za Tanjug organizator Marija Milošević.
Prema njenim rečima, svaki od autora u okviru ove manifestacije ima priliku da predstavi svoje radove, a karakteristika sajamskog izlaganja pruža publici interaktivnost i mogućnost razgovora sa umetnicima tokom sva tri dana postavke.
Jedna od izlagača, umetnica Marija Gavrilović, navela je da inspiraciju za svoje radove crpi iz sopstvenih iskustava koje je stekla tokom studija u inostranstvu.
“Moji radovi slave ženu, njenu snagu, nežnost, ranjivost i nastajali su kao odgovor na različita iskustva i kulture koje sam upoznala tokom života u Milanu i Njujorku”, rekla je Gavrilović i dodala da su ovakve manifestacije od velikog značaja za umetnike kao i za kulturni identitet Beograda.
U zahtevnom vremenu, kako kaže umetnica Vanja Vulin Ivošević, vidljivost koju ovaj sajam pruža podrška je umetničima iz Srbije.
“Slike su arhitektonične, s obzirom da je Arhitektura moje primarno zanimanje, prisutna je i apstrakcija kao likovni izraz u mojim radovima”, rekla je Vulin Ivošević.
Umetnica Danijela Knežević rekla je da je sajam pionirski poduhvat za koji se nada da će postati tradicija, a posetioci će svake godine imati priliku da vide raznolike umetničke radove.
Autorima je važno da izlažu kako bi na taj način mogli da afirmišu svoj rad i postignu potencijalnu saradnju, dodaje ona.
“Moji radovi su floralne apstrakcije inspirisane prirodom i emotivnim stanjima u kojima se nalazim”, rekla je Knežević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.