U trendu

Ć ekspir festival od 30. juna do 4. jula, karte u prodaji od ponedeljka

Ć ekspir festival u Čortanovcima biće odrĆŸan od 30. juna do 4. jula, a karte će biti u prodaji od ponedeljka, 19. juna, saopĆĄtili su organizatori.

Na festivalu će biti izvedene tri predstave, a publika će moći da pogleda i dva filma.

Predstave će biti odrĆŸane u Vili Stanković u Čortanovcima, a na repertoaru su „Perikle“ u reĆŸiji Nikite Milivojevića i izvodjenju Ć abačkog pozoriĆĄta (30. jun), Henri V (Čovek i vladar) u reĆŸiji Filipa Para u izvodjenju produkcije Parabola iz Velike Britanije (1. jul) i „Makbet“ u reĆŸiji Tan Ć u Vinga (Tang Shu-wing) i izvodjenju njegovog studija iz Hong Konga (2. jul).

„Henri V“ je prikaz Ć ekspirovog dramskog dela Henri V koji igra jedan glumac.

Predstava „Makbet“ nastala je u koprodukciji Umetničkog festivala iz Hong Konga i Ć ekspirovog Globa iz Londona.

„Savremeni par sanja o ulasku u svet Magbeta u zakopanoj proĆĄlosti Kine. UzevĆĄi uloge Magbeta i Lejdi Makbet, par se suočava sa nizom događaja od kojih oboje postaju svesni mračne strane svog uma i sloĆŸenosti ljudske prirode. Nakon izlaska iz sna moraju da se naviknu na svoje novootkrivene ličnosti u ovom uzburkanom savremenom svetu“, navodi se u opisu ostvarenje čuvenog hongkonĆĄkog reditelja. U drugom činu glumci koji igraju Makbeta i Lejdi Makbet će zameniti uloge i „navesti publiku da ispitaju stereotipe o ulogama polova u savremenom druĆĄtvu“.

Predstava „Perikle“ nastala u saradnji Itaka art centra iz Indjije i Ć abačkog pozoriĆĄta 2015. godine, bila je prvo izvodjenje tog Ć ekspirovog komada u srpskoj pozoriĆĄnoj produkciji. „Perikle“ je jedna od najnagradjivanijih predstava proteklih sezona na pozoriĆĄnim festivalima Srbije i regiona.

Publika će u pratećem programu festivala „Kurosava i Ć ekspir“ moći da pogleda i dva filma reĆŸisera Akira Kurosave „Krvavi presto“ iz 1957. godine, koji će biti prikazan u Kulturnom centru Novog Sada 3. jula u 20.00, a dan kasnije u Iraka art centru u Indjiji od 20.30. Film „Ran“ iz 1985. će biti prikazan u Kulturnom centru Novi Sad 4. jula od 20.00. Karte za filmove u KC Novi Sad koĆĄtaju 150 dinara, dok je u Indjiji ulaz slobodan.

Komplet karata za ceo četvrti Ć ekspir festival koĆĄta 2.000 dinara, dok su karte za predstave „Perikle“ i „Makbet“ 850 dinara pojedinačno, a za predstavu „Henri V“ 600 dinara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.