U trendu

„Terapija“ u Ateljeu 212

Diplomski rad studenta Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu Jordana Cvetanovića imao je sreće: prvo da dođe do ruku dramske autorke Milene Marković, a onda, s njenom preporukom, i u Atelje 212. Uprava se za postavljanje komada pod imenom "Terapija" odlučila kada je reditelj Goran Marković preuzeo na sebe da režira tekst ovog mladog pisca. Drama će biti izvedena na maloj sceni (Teatar u podrumu), a u predstavi troje glumaca igra devet likova: Svetislav Bule Goncić, Srđan Timarov i Nataša Šolak-Tapušković.
Goran Marković je na istoj sceni već imao velikog uspeha režirajući dramske komade najmlađe generacije naših pisaca, kao što je "Pomorandžina kora" Maje Pelević. Komad "Terapija" bavi se ljudima koji odlaze kod svojih psihotarapeuta i čije se priče na duhovit i istovremeno tragičan način postepeno prepliću sve dok se na kraju ne sklope u jedinstvenu celinu. U pitanju je drama koja će možda razbesneti one koji je budu gledali, jer iskustvo sa kojim će se publika suočiti ne mora da bude nimalo prijatno. Likovi u komadu su ljudi koje susrećemo svaki dan na ulici, a možda u nekom od njih budemo prepoznali i sebe same.
Jordan Cvetanović je karijeru prvo gradio u marketinškim vodama, ali drama "Terapija" nije prvi njegov tekst koji će biti izveden na pozorišnoj sceni. Njegova drama "Pretis lonac" izvođena je u Nikšićkom pozorištu, a osvojio je i nagradu kritike na festivalu "Glumci traže pisca" u rimskom teatru "Kvirino".

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.