U trendu

Učesnici japanološke konferencije na prijemu u Starom dvoru

BEOGRAD – Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović primio je u Starom dvoru učesnike japanološke konferencije „The 23rd AJE Symposium 2019″ koja se održava od 29. do 31. avgusta na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Mladenović je rekao da mu je drago da Beograd ima čast da se u njemu održi 23 japanološka konferencija pod sloganom „Teaćing Japanese language and culture locally and globally“ i okupi veliki broj japanologa.

„Iako su Japan i Srbija veoma mnogo udaljeni veže nas uzajamno prijateljstvo i ljubav. Japan je Srbiji i Beogradu mnogo pomagao u teškim vremenima koja su za nama, te se nadam da ćemo imati prilike da vam se odužimo kao verni prijatelji i poštovaoci vašeg naroda i pokažemo vam koliko nam je važno što je vaša pomoć bila u pravo vreme i na pravo mesto upućena“, rekao je pomoćnik gradonačelnika.

Posebno je zahvalio profesorki Ljiljani Marković, koja je organizatorka ovog skupa i koja se, kako kaže, trudi da veze između japanskog i srpskog naroda budu veoma bliske.

„Tako ćemo prevazići jezičke prepreke, te će veći broj ljudi u Srbiji i Beogradu znati japanski i sve veći broj u Japanu i Tokio razumeti srpski jezik“, rekao je Mladenović i dodao da se nada da će ova konferencija pomoći da se što bolje razumemo, kako bi se još više zbližili i poštovali što će doneti mnogo dobrih stvari, saopštio je u četvrtak uveče Beoinfo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.