Uručena donacija Zadužbini Ilije M. Kolarca

BEOGRAD – Zadužbini Ilije M. Kolarca u Beogradu danas je uručena donacija firme “Smart Energy Investment (SEI) Kft Budimpešta” od šest računara za arhiviranje audio i arhivske građe, kao i za realizaciju muzičkih programa i predavanja, saopštila je ta ustanova.

Donaciju je uručio direktor te kompanije Obrad Tadić, a upravnica Jasna Dimitrijević ispred Zadužbine Kolarca je izrazila zahvalnost na računarskoj opremi.

Kompanija SEI donirala je potrebnu opremu i pozvala je ostala preduzeća i pojedince da se priključe i podrže najstariju ustanovu kulture u trenutku kada je ta pomoć ovoj instituciji izuzetno neophodna.

Iz te firme poručuju da je partnerstvo ključni element na kome se zasniva snaga društva i da se samo udruživanjem može doći do pravih rezultata.

Kako ističu iz SEI, kroz javno privatno-partnerstvo u Srbiji su već investirali oko 15 miliona evra u javnu infrastrukturu i energetsku efikasnost, ali je svaka pomoć kulturi i obrazovanju na ovakav način najbolje moguće ulaganje.

Ovo je samo jedna od mnogih donacija koju su realizovali u proteklih godinu dana, a u planu su i nove, kojima će prikazati partnerstvo na delu.

Donaciju su podržali ambasador Mađarske Atila Pinter i počasni konzul Mađarske Nemanja Milutinović, pozivajući i ostale mađarske kompanije da se priključe donaciji ne samo ovoj ustanovi, već i ostalima koje se, kao i Kolarac, ne nalaze u zavidnoj situaciji oko opstanka i finansiranja.

Kolarac kao nezavisna institucija svoje poslovanje realizuje iz prihoda koje ostvaruje od sopstvenih delatnosti, dakle prevashodno od prodaje karata ili iznajmljivanja prostora.

U narednom periodu neophodna su sredstva za prateću opremu, restauraciju pojedinih delova u zgradu, ali i finansijska podrška za realizaciju programa koja se tiče pre svega koncerata eminentnih muzičara svetske scene.

Tokom godine održi se više od 200 koncerata i oko 200 različitih predavanja za sve generacije u svim salama pod krovom Kolarčeve zadužbine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.