U trendu

Verdijeva opera uživo iz Metropolitena u visokoj rezoluciji

Direktan prenos opere „Travijata“ Đuzepea Verdija iz Metropoliten opere zakazan je za 11. mart u bioskopu „Sinepleks“ (Ušće), saopštili u danas organizatori.

U ovoj melodramičnoj priči o ljubavi i žrtvi, čija je radnja smeštena u Parizu i okolini, polovinom 19. veka, Verdi se bavi večnim temama društvenog licemerja i iskupljenja.

Za pisanje Travijate, inspirisalo ga je delo „Dama s kamelijama“, Aleksandra Dime mlađeg, u kome je opisana tužna sudbina jedne savremene pariške kurtizane, koja prvi put u životu pronalazi pravu i iskrenu ljubav, ali je gubi zbog predrasuda građanskog društva.

Na kraju, napuštena i bolesna, umire.

Svi ljubitelji opere biće u prilici da uživaju u izvođenju ovog remek dela pod dirigentskom palicom Nikole Luizotija, direktora San Francisko operske kuće.

U naslovnoj ulozi jednog od najupečatljivijih ženskih likova ikada, slušaćemo Sonju Jončevu koja po prvi put peva ulogu mlade pariske kurtizane Violete Valeri, Majkla Fabiana u ulozi njenog ljubavnika Alfreda i Tomasa Hampsona kao Alfredovog oca, Žorža Žermona.

Karte za prikazivanje opere „Travijata“ su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.300 dinara po predstavi.

Kupovinom 4 ili više karata za prikazivanje ostvarujete pravo na sniženu cenu karte od 1.000 dinara za sezonu 2016/2017.

U nastavku sezone direktnih prenosa, 25.marta na velikom platnu bioskopa Cineplexx biće prikazana Mocartova opera „Idomeneo“, prvi put u visokoj rezoluciji.

Ulaznice za operu Đuzepea Verdija, čuvenog italijanskog kompozitora su u prodaji na blagajni bioskopa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.