U trendu

Vojaž, Nući, Teodora i Zera na dočeku ispred skupštine

BEOGRAD – Trep muzičari Vojaž, Teodora Džehverović, Zera i Nući nastupiće 31. decembra na dočeku Nove godine na platou ispred Skupštine Srbije, najavili su danas organizatori iz Skupštine grada Beograda.

„Dugo godina organizujemo ovu manifestaciju, gde ste imali prilike da slušate različite izvođače. Ovaj put smo želeli doček za mlađu populaciju, da prateći trendove napravimo specifičnu Novu godinu“, rekao je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

Predstavljajući „Beogradsku zimu“, u okviru koje se priređuje Doček Nove godine, Nikodijević je na konferenciji za novinare u Starom dvoru rekao da je to manifestacija od posebnog značaja za Beograd, koja će trajati od 15. decembra do 15. januara 2023. godine.

Prema njegovim rečima, Skupština grada Beograda se kao organizator „Beogradske zime“, sa svim gradskim ustanovama kulture i Skaj korporacijom, potrudila da programi obuhvate sve kategorije stanovništva i njihove želje.

„Beogradsku zimu“ otvara 15. decembra Dečiji karneval koji će proći kroz sve gradske opštine, a biće postavljena klizališta u parku Ušće, na stadionu „Tašmajdan“ i na Adi Ciganliji

Koncert „Sećanje na Ekatarinu Veliku“ biće organizovan 30. decembra ispred Doma omladine Beograda, u organizaciji „Beogradskog duha“ i Fondacije „Milan Mladenović“, a istog dana kod Muzeja savremene umetnosti su Vlatko Stefanovski, Kerber, Nikola Pejaković Kolja i Kanda, kodža i Nebojša.

Na Dočeku Nove godine ispred Skupštine nastupaće od 20:00 didžej Majk Rajd, od 21:00 je Zera, zatim stiže 21:45 Gazda Paja, u 22:30 su Nući i Vojaž, a u ponoć sledi vatromet i Teodora Džeferović.

Nikodijević je naglasio da će prostor ispred skupštine biti ograđen, uz pet ulaza sa kontrolom, kako bi posetioci imali maksimalne bezbednosne uslove i sve prošlo bez incidenata.

Osnivač i vlansik Skaj korporejšna Milenko Škarić je rekao da su sa gradonačelnikom Beograda Aleksandrom Šapićem i Nikodijevićem pri organizovanju dočeka „prepoznali nove trendove i muziku koja se nametnula“.

„Srećni smo da se grad obratio mladima, prativši trendove, i mislim da smo organizovali izvođače koji to opravdavaju“, naglasio je Škarić.

Prema njegovim rečima, doček će tehnički prevazići dosadašnje, može se očekivati „nešto nesvakidašnje, veliko i moderno“, a Skajeva manifestacija „Mjuzik vik“ je nagovestila „koliko će biti ozbiljno urađen koncert ispred skupštine“.

Muzičar Igor Panić poznatiji kao Nući je rekao da je za sve njih nastup na dočeku ispred skupštine „jedna od kruna karijere, jer bi svaki izvođač bi voleo da bude u toj poziciji“

„Svesni smo tereta koji nosi ovaj događaj i potrudićemo se da damo svoj maksimum“, dodao je Nući.

Srpsko-austrijska trperka Marina Pezerović Zera je istakla da je „lepo što ove godine nastupaju mlađi“, dok je nekadašnja učesnica takmičenja „Zvezde granda“ Džehverović
rekla da je činjenica da su izabrani izvođači među najpopularnijima i zahvalila se Skupštini grada što je to prepoznala.

„Hvala na šansi da pokažemo da na mladima svet ostaje“, dodao je Vojaž.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.