U trendu

Alan Širer: Ovo je najgori tim Engleske u istoriji (video)

Engleska je nedavno doživela novi debakl na velikom takmičenju. U osmini finala Evropskog prvenstva ispala je od debitanta Islanda, koji je hrabrom predstavom potpuno postideo engleske zvezde.

Nekadašnji kapetan Engleske Alan Širer je prokomentirao poraz: „To je bila najgora predstava Engleske koju sam ikada video. Izgledalo mi je kao da Roj izmišlja stvari. Imao je igrače koji tamo ne zaslužuju da budu. Sterling je podbacio. Kejn je bio tamo na kornerima… Popis je beskonačan. Tinejdžeru Rašfordu je dao četiri minuta, a ipak je on napravio više nego bilo koji drugi igrač. Zaslepila nas je Premijer liga. Mislimo da smo najbolji na svetu po talentu, ali nismo. Potpuno zavisimo od stranih igrača i trenera. Nismo dobri kao što mislimo da jesmo“.

Širer je u razgovoru za BBC kazao kako ga je FA pre četiri godine odbio na razgovoru za posao.

„Kazali su da sam mlad. Zaposlili su iskusnog trenera i platili ga celo bogatstvo. I dalje me zanima posao engleskog selektora“, rekao je legendarani napadač Njukasla.

Selektor mlade reprezentacije Garet Sautgejt je prvi kandidat za naslednika Hodžsona, navode engleski mediji.

Bivši reprezentativac i legendarni kapetan Mančester Junajteda Rio Ferdinand takođe je predstavu Engleske nazvao katastrofom: „To je bilo sramno. Kada dođeš na turnir i ne znaš ko su ti najbolji igrači i formacija, upašćeš u probleme“.

Nekadašnji igrač reprezentacije Engleske Džermejn Dženas je rekao: „Mislim da je ovo Islandu bila najlakša utakmica na prvenstvu. Nisu dali Engleskoj ni vremena ni prostora. Više su hteli pobedu. Bili su jači u duelima, radili su jedni za druge“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.