Amerikanci bez Karija u Rio de Žaneiru

Dvostruki uzastopni najkorisniji igrač (MVP) košarkaške NBA lige, Stefen Kari iz prošlogodišnjeg šampiona Golden stejta, saopštio je danas da neće igrati na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

On je kazao da je odlučio da se povuče “zbog nekoliko razloga, uključujući i nedavne povrede članka i kolena”.

Učešće su ranije otkazalo Kris Pol i Entoni Dejvis, ali je Kari najzvučnije ime koje je odustalo od igranja za dvostrukog uzastopnog olimpijskog šampiona.

Kari je sa SAD osvojio dve titule svetskog prvaka, i bio je član prvog tima selekcije koja je 2014. pobedila Srbiju u finalu Svetskog prvenstva. On je ranije govorio da želi da osvoji olimpijsko zlato, ali je u plej-ofu ove sezone propustio šest utakmica plej-ofa zbog povreda.

“Moje prethodno iskustvo s reprezentacijom bilo je dragoceno. Uživao sam i naučio sam mnogo, zbog čega je ova odluka izuzetno teška za mene i za moju porodicu. Ipak, zbog nekoliko razloga, uključujući  i nedavne povrede članka i kolena, verujem da je ovo najbolja odluka u ovoj fazi moje karijere”, naveo je Kari.

On je rekao da je razgovoarao sa svojom porodicom i da je već obavestio predsednika Košarkaškog saveza SAD da neće putovati u Brazil.

“Jasno je da smo razočarani što Stef neće biti sa nama ovog leta, ali razumemo da se ovakve stvari dešavaju, tako da u potpunosti podržavamo njegovu odluku”, rekao je pedsednik Saveza Džeri Kolandjelo.

Na širem spisku SAD trenutno se nalazi 31 igrač, a taj spisak bi do kraja meseca trebalo da bude skraćen na 12 imena.

“Neverovatna je čast predstavljati svoju zemlju i nositi natpis ‘SAD’ na grudima, ali moj primarni košarkaški cilj ovog leta jeste da se koncentrišem na svoje telo i spremim za sledeću NBA sezonu”, napisao je Kari u svom saopštenju.

(Beta)

Ostavite komentar