U trendu

Amerikanci prognoziraju: Zlata za Novaka i Jovanu, vaterpolisti u finalu gube od Hrvatske

Olimpijski tim Srbije će na predstojećim Igrama u Tokiju osvojiti devet medalja, od čega dve zlatne, prognoza je agencije Asošiejted pres.

Po prognozi AP-a, zlatno odličje u Tokiju osvojiće prvi teniser sveta Novak Đoković i karatistkinja Jovana Preković koja će se takmičiti u kategoriji do 61 kilograma.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije, koja je nedavno osvojila Evropsko prvenstvo, u Tokiju će se popeti stepenik više u odnosu na Rio de Žaneiro 2016, pošto joj agencija AP prognozira srebrnu medalju.

Zlato će, po AP-u, pripasti Amerikankama, a bronza Australiji.

Po prognozi AP-a, srebro će osvojiti i vaterpolisti Srbije, aktuelni olimpijski šampioni, a u finalu će izgubiti od Hrvatske. Bronza će otići u ruke vaterpolista Mađarske.

AP je Srbiji prognozirao još jedno srebro u timskim sportovima i to u basketu 3×3. Po AP-u, od Srbije će biti bolja selekcija Poljske, dok će bronzu osvojiti Letonija.

Kada je reč o ekipnim sportovima, AP kao osvajačice medalja nije naveo žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije, aktuelne svetske i dvostruke uzastopne evropske prvakinje i vicešampionke OI.

Po AP-u, na pobedničko postolje u ženskoj odbojci će se popeti SAD, Kina i Brazil.

Medalje bi Srbiji, po AP-u, trebalo da donesu i kajakaš Strahinja Stefanović (srebro), džudista Aleksandar Kukolj (bronza), rvač Mate Nemeš (bronza) i Zorana Arunović u streljaštvu (bronza).

Takođe, prema prognozi američke agencije, među osvajačicama medalja u skoku u dalj nema Ivane Španović. Najsjajnije odličje osvojiće Malaika Mihambo iz Nemačke, srebro Ukrajinka Marina Bek-Romančuk, a bronzu Amerikanka Britni Ris.

Agenicija AP prognozirala je da će zlato u maratonu osvojiti svetski rekorder Elijud Kipčoge iz Kenije, a u ženskoj konkurenciji njegova sunarodnica Brigid Kosgei.

U konkurenciji košarkaša prognozirano je da će trijumfovati selekcija SAD, ispred Španije i Australije.

U tenisu osim Đokovića, prema prognozi, medalje bi trebalo da osvoje Danil Medvedev iz Rusije, srebrnu i Grk Stefanos Cicipas bronzanu.

U ženskoj konkurenciji domaća teniserka Naomi Osaka je prvi favorit, prva teniserka sveta Australijanka Ešli Barti je „predviđena“ za srebro, a Amerikanka Dženifer Brejdi za bronzu.

U drumskom biciklizmu zlato bi trebalo da osvoji Belgijanac Vaut van Art, srebrnu medalju dvostruki uzastopni pobednik Tur d Fransa Slovenac Tadej Pogačar, a bronzu Kanađanin Majkl Vuds.

U štafeti 4 x 100 metara prognozirano je da će trijumfovati Amerikanci, a u toj disciplini u konkurenciji altetičarki trebalo bi da pobede Jamajčanke.

Srbija je na prethodnim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru osvojila osam medalja.

Zlatnu medalju osvojili su srpski vaterpolisti i rvač Davor Štefanek, srebrnu reprezentativka u tekvondou Tijana Bogdanović, odbojkašice, kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić i košarkaši, a bronzanu atletičarka Ivana Španović i košarkašice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.