U trendu

Arunovićeva: Nisam zadovoljna

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović rekla je da je današnji rezultat na 25 metara malokalibarskim pištoljem njena trenutna realnost, kao i da je nezadovoljna svojim nastupom na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

„U prvom delu sam imala dobre rezultate, ali u drugom delu slabije pucam. Ja se sa ovom disciplinom mučim već jedno dve godine, tako da je ovo, nažalost, u rangu mojih rezultata. Ne znam šta da kažem, stvarno sam se potrudila maksimalno da nadmašim sve što sam radila ove godine, ali to je nemoguće“, rekla je Arunovićeva novinarima.

Arunović je u preciznom gadjanju ostvarila rezultat od 293 kruga, a u brzom 283. Posle prvog kruga kvalifikacija zauzimala je četvrto mesto, ali je na kraju bila 20.

Ona je istakla da ovaj rezultat jedan od boljih koji je ostvarila, ali da ne može da bude zadovoljna ishodom.

„Ovo je čak i jedan od boljih  ovogodišnjih rezultata, ali ja nisam neko ko ide da bude 19, 20. ili 15“, kazala je ona.

Arunovićeva prethodno nije uspela da izbori finale u disciplinama vazdušnim pištoljem.

„Vazdušno je bilo dobro, dala sam svoj maksimum i u jednom i u drugom. Što se toga tiče, ne mogu sebi nešto da prebacim, ali ovo nije nešto na šta sam ja navikla. Stvarno mi je žao što nije bilo bolje, ali šta ja znam. Sutra će da svane novi dan i nadam se da će neko od sportista da bude bolji od ovoga do sada“, rekla je Arunovićeva.

Ona je kazala da su Igre u Riju bile pune iznenadjenja, i da favoriti nisu uspevali da ispune očekivanja.

„Sve je to čudno, ali ovo su Olimpijske igre, takmičenje koje je isto kao i sva druga takmičenja, a opet je tako drugačije zbog nivoa stresa koji nosi sa sobom. Jednom u četiri godine vidite kako svi favoriti padaju“, rekla je Zorana Arunović.

Srpska strelkinja se u poslednjih oko mesec dana potpuno isključila iz javnosti i koncentrisala se na svoje takmičenje, ali je čula da tim Srbije nema uspešne Igre do sad.

„Isključila sam se. Već mesec dana nemam dodira sa realnošću, izolovala sam se, nemam kontakta sa drugima, ali sam čula da ne ide kako smo želeli i nadali se. Ali, promeniće se kad padne jedna medalja, biće lakše svima koji ostaju. Nadam se da će imati više sreće od nas ovde u streljaštvu“, rekla je Zorana Arunović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.