U trendu

Atletiko posle boljeg izvodjenja jedanaesteraca do četvrtfinala LŠ

Fudbaleri Atletiko Madrida plasirali su večeras u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su večeras nakon boljeg izvodjenja jedanaesteraca u revanš utakmici eliminisali PSV iz Ajndhovena.

Posle 120 minuta igre na stadionu Vinsente Kalderon nije bilo golova, pa je učesnik četvrtfinala odredjen tek posle boljeg izvodjenja jedanaesteraca.

Atletiko Madrid je sa 8:7 pobedio PSV u izvodjenju penala, a Lusijano Narsing je u osmoj seriji s bele tačke pogodio prečku, da bi potom Huanfran pogodio za Atletiko i odveo svoj klub u četvrtfinale.

Prethodno su u penal seriji svi igrači Atletiko Madrida i PSV-a bili precizni. Golove s penala za domaćina postigli su Antoan Grizman, Gabi, Koke, Saul Nigues, Fernando Tores, Hose Marija Himenes i Filipe Luis.

Penal su za PSV pogadjali Marko van Ginkel, Andres Gvardado, Davi Proper, Džefri Bruma, Ektor Moreno, Maksim Lestijen i Santjago Arijas.

Obe ekipe su utakmicu počele veoma ofanzivno, pa je već u uvodnim minutima bilo šansi na obe strane, medjutim, nijedan tim nije uspeo da realizuje prilike.

Ipak, kako je meč odmicao tako su timovi ostajali bez ideja kako da probiju odbrane rivala, pa se na odmor otišlo bez golova.

Početak drugog poluvremena pripao je Atletiko Madridu, ali je udarc Hosea Himenesa glavom posle kornera i šut Augusta Fernandesa sa distance odbranio golman Jeron Zut.

U 58. minutu PSV je imao najbolju priliku na utakmici. Ektor Moreno dobio je jednu loptu na oko 15 metara levo iskosa, te pokušao udarcem u dalji ugao da savlada Jana Oblaka, ali je Slovenac ipak malo zakačio loptu i prosledio je do stative.

Atletiko je do isteka regulanog dela meča nekoliko puta pripretio Zutu, ali je golman PSV Ajndhovena veoma dobro reagovao u svim situacijama.

U produžetku nijedna ekipa nije uspela da dodje do prilike za gol, pa je odluka o pobedniku dvomeča doneta posle boljeg izvodjenja jedanaesteraca.

Žreb za parove četvrtfinala Lige šampiona održaće se 18. marta u Nionu, a prve utakmice su na programu od 5. aprila.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.