U trendu

Batez posetio odbojkaški kamp „Dejan Brđović“

DIVČIBARE – Nekadašnji odbojkaški reprezentativac Vladimir Batez, aktuelni pokrajinski sekretar za sport, posetio je odbojkaški kamp „Dejan Brđović“ na Divčibarama.

Batez i Brđović bili su veliki prijatelji, nekada su delili sobu, dok su igrali odbojku u Crvenoj zvezdi i branili boje Jugoslavije na Olimpijskim igrama u Atlanti. Osvojili su mnogo medalja i njihova imena su zlatnim slovima ispisana u istoriji srpskog sporta.

Bili su nerazdvojni do 2015. kada je Brđović prerano preminuo.

Njegovo ime i dalje se pamti, zahvaljujući i Batezu koji je promoter kampa, koji danas vodi Brđovićeva porodica – ćerka Ana, sin Aleksa i supruga Jelena.

Kamp je ove godine proslavio 21 godinu rada, a održava se na planini Divčibare.

„Hvala svima koji podržavaju kamp, jer da nije njihove pomoći teško da bismo opstali da radimo na ovako visokom nivou. Puno je trenera angažovano, talentovani odbojkaši i odbojkašice su puni pozitivnih utisaka, ali im često i nije lako. Takođe pratimo i instrukcije Vlade Srbije i dopise iz Ministarstva sporta i pridržavamo se upustava oko mera zaštite, kada su treninzi u sali i na otvorenom u pitanju. Batez je ove godine držao i treninge na kampu, pokazao je da može lagano da igra i dalje ovaj lepi sport. Hvala mu na savetima. Idemo dalje, nadam se da nas tata negde odozgo prati i da je ponosan na sve nas“, istakla je Ana Brđović, ćerka našeg asa, koja obavlja funkciju direktora kampa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.