Blater: Više se ne borim za Fifu, već samo za sebe

Suspendovani predsednik Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) Sep Blater optužio je danas tu organizaciju da ga je napustila i dodao da će nakon praznika nastaviti da se bori za svoju čast.

“Više se ne borim za Fifu. Fifa me je napustila i sada se borim samo za sebe i svoju čast. Lažni navodi protiv mene su mi ulili novu energiju. Posle praznika počeću da se branim”, rekao je Blater za nemačke medije.

Etički komitet Fife suspendovao je Blatera i predsednika Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišela Platinija na po osam godina.

Blater i Platini su suspendovani zbog “nelojalne isplate” od dva miliona dolara koliko je 79-godišnji Švajcarac 2011. godine platio tom bivšem francuskom reprezentativcu za konsultantske poslove obavljane od 1998. do 2002. godine.

Blater je na čelu Fife od 1998. godine.

On je krajem maja ove godine na predsedničkim izborima dobio svoj peti mandat, ali je četiri dana kasnije podneo ostavku zbog velikog pritiska javnosti posle hapšenja visokih zaničnika Fife u istrazi američkih vlasti o korupciji u svetskom fudbalu.

Izbori za novog predsednika Fife zakazani su za februar naredne godine.

(Beta)

Ostavite komentar