U trendu

Brajant vodio Lejkerse do pobede protiv Minesote, Bjelica bez poena

Košarkaši Los Andjeles lejkersa pobedili su u noći izmedju utorka i srede ekipu Minesote sa 119:115 i tako prekinuli seriju od 10 uzastopnih poraza u NBA ligi.

Los Andjeles je ovim trijumfom, ne samo prekinuo seriju od 10 vezanih poraza, već je i izbegao najduži gubitnički niz u istoriji franšize. Lejkersi su poslednji put vezali 10 utakmica bez pobede još 1994. godine.

Lejkerse je do pobede, prve od 12. janura, predvodio Kobi Brajant, koji je postigao 38 poena, najviše od početka sezone i tako podsetio na svoje najbolje dane. On je postigao sedam trojki, ali i šest slobodnih bacanja u poslednjih 16 sekundi utakmice.

Brajata je u redovima Lejkersa najbolje pratio Lu Vilijams sa 20 postignutih poena.

U ekipi Minesote, koja je upisala peti poraz u nizu, najbolji je Endrju Vigins sa 30 poena. Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica je na terenu proveo nešto više od šest minuta, ali se za to vreme nije upisao u strelce, niti je šutnuo ka košu. Upisao je jedino po jedan skok i asistenciju.

Košarkaši Portlanda su na svom terenu slavili protiv Milvokija sa 107:95 i stigli do pete uzastopne pobede.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Si Džej Mekolum sa 30 poena, dok je u Milvokiju najbolji bio Kris Midlton sa 21 poenom.

Toronto je u gostima bio bolji od Finiksa sa 104:97, predvodjen Kajlom Lorijem, koji je postigao 26 poena.

Hjuston je na svom terenu pobedio Majami sa 115:102. Džejms Harden je bio najbolji u pobedničkoj ekipi, sa 26 poena i 14 asistencija, dok je u redovima Majamija najbolji bio Dvejn Vejd sa 16 postignutih poena.

Košarkaši Bostona su savladali Njujork sa 97:89.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Ajzea Tomas sa 20 poena. U Niksima je najbolji bio Aron Afalo sa 18 poena, dok je Karmelo Entoni utakmicu završio sa 16 poena i 14 skokova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.