U trendu

Brutalni snimak policije: NBA igraču klečali na vratu posle sukoba

Džekson Hejz, centar Nju Orleans Pelikansa, uhapšen je krajem jula nakon što je policija stigla pred njegov dom zbog prijave mogućeg nasilja u porodici.

Nekoliko dana nakon incidenta je „TMZ“ objavio snimak kako tri policajca pokušavaju da savladaju 211 centimetara visokog košarkaša ispred ulaza u kuću.

Policija Los Anđelesa pokrenula je istragu čitavog slučaja zbog moguće prekomerne upotrebe sile, a ovog petka je ova policija objavila duži video zapis sa kamere koju je na odelu nosio jedan od policajaca.

U jednom trenutku policajac drži koleno na vratu košarkaša, koji je više puta procedio „Ne mogu da dišem“.

Upravo ovo je iznova šokiralo SAD jer je ovakav primer policijske brutalnosti koštao života Džordža Flojda nakon čega je usledio niz protesta širom zemlje i aktiviranje „Black Lives Matter“ pokreta.

U ovoj dužoj verziji se vidi da je do sukoba došlo kada je centar odgurnuo jednog policajca, nakon čega su sva trojica reagovala i stavila mu lisice.

Nakon što je jedan kolega sugerisao policajcu da skloni koleno sa vrata, on je to i uradio, a nekoliko puta su ga elektrošokirali u grudi, prenosi Novar.rs.

Devojka, koja je navodna žrtva nasilja, preklinjala je centra da prestane, a na kraju su ga priveli zbog opiranja hapšenju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar