U trendu

Čanak: Ne priznajemo nikom da je bolji dok to ne pokaže

Košarkaši Partizana počeli su danas pripreme za novu sezonu, a trener Nenad Čanak je istakao da je ekipa napravljena tako da bude konkurentna u svim takmičenjima.

„Svi znamo ambicije Partizana. Ekipa je napravljena da bude konkurentna za trofeje u svim takmičenjima, domaćim, a da u Evrokupu dogura što dalje… Raspoloženje je takvo da Partizan mora da bude konkurentan za trofeje ove godine“, rekao je Čanak novinarima u hali „Korn Produkt“ u Beogradu.

Čanak je istakao da je klub učinio veliki napor i da je „maltene 90 odsto ekipe na prvom treningu“.

Trener Partizana je naveo da se nada da će novi igrači opravdati očekivanja i poverenje koje su dobili.

„Videćemo kad krenu utakmice da li potrebno još neko pojačanje… Na visokim pozicijama bilo bi neophodno“, rekao je Čanak.

Govoreći o svom stručnom štabu, Čanak je naveo da je potpuno zadovoljan.

„Meni je značajno da pored sebe imam dva čoveka koja su prošla mnogo toga u ovoj našoj džungli košarkaškoj, Milana Minića i Seada Krdžalića. Tu je zadovoljstvo potpuno“, rekao je on.

Čanak je kazao da su Cedevita, Crvena zvezda i Budućnost ekipe koje imaju ambiciju da kroz ABA ligu dodju do Evrolige, ali je dodao da su i crno-beli u grupi s tim ekipama.

„Ne smatram da smo favoriti, ali, jednostavno, ne priznajemo im da su bolji dok to ne pokažu na terenu. Ostale ekipe su izuzetno nezgodne, imamo primer Mornara prošle godine… Igokea ima ozbiljnog trenera, Olimpija se pojačala… I u borbi za opstanak će biti zanimljivo“, rekao je Čanak.

Partizan je zakupio halu „Korn Produkt“ koja će im biti baza.

„To će dosta olakšati klubu. Veliki problem je rešen što mladje kategorije treniraju ovde, nema limita, hala je naša… Uz benefit koji ima prvi tim u ovom trenutku, smatram da će Partizan imati benefit koji će biti vidljiv za neko vreme“, poručio je Čanak.

Na prvoj prozivci trenera Čanka pojavilo se 15 igrača: Novica Veličković, Markus Pejdž, Bondža Si, Tadija Tadić, Aleksandar Aranitović, Djordje Pažin, Vanja Marinković, Nikola Tanasković, Amar Gegić, Djordje Gagić, Strahinja Gavrilović, Dušan Tanasković, Rade Zagorac, Džok Lendejl i Aleksej Nikolić.

Osvajač zlatne medalje na nedavno završenom prvenstvu Evrope za juniore i najkorisniji igrač tog šampionata, Marko Pecarski, priključiće se ekipi u petak, 17. avgusta, nakon kraćeg odmora.

Crno-beli će u Beogradu trenirati do 3. septembra, a u tom periodu su planirane i dve kontrolne utakmice zatvorenog tipa. Nakon toga sledi put u Španiju na turneju tokom koje će Partizan odmeriti snage s ekipama Baskonije, Saragose, Tenerifa i Barselone.

Superkup ABA lige na programu je od 20. septembra u Laktašima, dok će crno-beli regionalni šampionat početi 29. septembra u Zagrebu, protiv Cedevite.  

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.