U trendu

CNN: Đoković nije popularan kao Federer i Nadal, ali…

VAŠINGTON – Američki CNN detaljno je analizirao veliku pobedu Novaka Đokovića nad Rodžerom Federerom za trofej Vimbldona i u izveštaju napisao da srpski as možda neće biti popularan i voljen kod navijača kao Švajcarac i Rafael Nadal, ali ih redovno pobeđuje na najvažnijim turnirima.

U finalu u Londonu, opisanom kao istorijskom i veoma uzbudljivom zbog trajanja od skoro pet sati, ČN u prvi plan stavio je i Đokovićevu proslavu titule, sada već tradicionalnu, jedenje trave.

„Đoković je spasao dve meč lopte i pobedio uvek popularnog Švajcarca u najdužem finalu u istoriji Vimbldona“, navodi se u početku teksta.

Važan prostor dobila je i činjenica da je svetski broj jedan došao do brojke od 16 gren slem titula i približio se rekordu Federera od 20, dok Nadal ima 18, a CNN Đokovića vidi kao prvog favorita na US Openu.

„Sledeće godine moglo bi da dođe do promena, pogotovo ako Đoković osvoji US Open, gde će, kako stvari stoje, biti prvi favorit“, piše u tekstvu, uz podsećanje da Đoković ima 32 godine i pet manje od Federera.

Ističe se i podatak da je Đoković poslednji put poražen od Federera na gren slemu čak pre sedam godina, u polufinalu Vimbldona, a od Nadala 2013. ako se izuzme Rolan Garos na kome je Španac dominantan.

„Možda nije popularan kao Federer ili Nadal i ne dobija toliko ljubavi od navijača, što iritira Đokovića, ali ih redovno pobeđuje na turnirima „koji se računaju“, zaključuju iz CNN-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.