U trendu

Čović: Pitaću Pešića da se ne vraća u Barselonu…

BEOGRAD – Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović izjavio je da klub nema novca da plati novog trenera 500.000 ili 600.000 evra po sezoni i da je pristalica da Milana Tomića nasledi mladi stručnjak.

„Dogovorićemo se, videćemo, pristalica sam toga da mladim trenerima treba dati šansu. Analiziraćemo sve, nismo očekivali razlaz sa Tomićem, ali ko god dođe dobiće punu podršku. Licitacija je kao što vidite počela, Dejvid Blat je bolestan, a kada Svetislav Pešić sad dođe sa Barselonom imam nameru da ga ubedim da ostane i ne vraća se tamo“, uz osmeh je rekao Čović na konferenciji za medije.

Ekipu će u četvrtak protiv Barselone voditi dosadašnji Tomićev asistent Andrija Gavrilović.

Prema njegovim rečima, nije razmišljao o otkazu nekom od igrača.

„Dobra je selekcija. Nisam razmisljao o otkazima. Imamo dobru saradnju sa FMP-om, OKK Beogradom, imamo odakle da povučemo igrače ako nam bude negde zafalilo. Derik Braun ima zdravsvetnih problema, nadamo se da će biti spreman za 20 dana. Takođe i Kuzmić se nadamo da će biti spreman za 10 do 20 dana“, istakao je Čović.

On je potvrdio da su podaci koje je izneo ministar finansija Siniša Mali tačni, odnosno da je klub od države od 2014. godine dobio oko 1,6 milijardi dinara.

„Naš prosečni budžet od 2012. je 5,8 miliona, ove je 8.337.000, a ne 13,6 miliona evra kao što se pisalo“.

Čović je istakao da bi odnosi Crvene zvezde i Partizana trebalo da budu na višem nivou i da je otvoren za svaki vid saradnje sa komšijama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.