U trendu

Čukarički krenuo: Cilj među četiri najbolja tima u Srbiji

Fudbaleri Čukaričkog počeli su danas pripreme za novu sezonu na stadionu na Banovom brdu sa ciljem da ponovo igraju značajnu ulogu i budu u vrhu Superlige Srbije.

Pomoćni trener Pavle Delibašić, u odsustvu Nenada Lalatovića jer je sa mladom reprezentacijom Srbije na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, prozvao je 27 igrača.

Upravo su u Poljskoj sa „orlićima“ i prvotimci Čukaričkog Ognjen Ožegović, Miroslav Bogosavac i Nemanja Radonjić, Dušan Lagator ima obaveze sa selekcijom Crne Gore, a opravdano odsutni su Igor Matić, Aleksandar Jevtić, Zehrudin Mehmedović i Darko Zorić.

Sportski direktor kluba Vladimir Matijašević u novoj sezoni kao cilj postavio plasman među prve četiri ekipe koje obezbeđuje izlazak na evro-scenu.

„To je realno sa dva ili tri pojačanja. I sa sadašnjim igračkim kadrom videlo se u prolećnom delu da smo faktički bili među četiri tima. Hoćemo da vratimo lepu igru, a prodajom Mašovića smo napravili budžet za to“, rekao je Matijašević, posle dolazaka Nikole Drinčića i Đorđa Crnomarkovića.

Što se tiče odlazaka, kapitenu Igoru Matiću istekao je ugovor i u narednim danima biće definisan njegov status, dok postoji interesovanje za prvog strelca Ožegovića.

„Za sada nema konkretnih ponuda, najviše se raspituju za Ožegovića, ali i za druge igrače“, naveo je Matijašević.

Fudbaleri Čukaričkog treniraće u Beogradu do 1. jula, a potom putu na dvonedeljne pripreme u Sloveniju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.