U trendu

Da budemo izdržljive, jake i manekenke – nemoguće!

Posle ispadanja s US Opena Ana Ivanović je objavila da će se na neko vreme povući iz sporta, a pre početka turnira dala je intervju za portal Refinery29. Tom prilikom odlučila je progovoriti o problemima s kojima se suočavaju ona i njene koleginice kad je sport u pitanju, prenose sportski mediji.

– Sportistkinje smo i izdržljivost nam mora biti na visokom nivou, iz dana u dan. Podrazumeva se da budemo jake, a s druge strane stvara nam se pritisak da uz to sve moramo izgledati i kao manekenke što je nemoguće. Na taj način se tenis ne može igrati jer trebate imati energije za meč od dva, tri sata – objasnila je Ana.

Dodala je da taj pritisak može dovesti i do stresa zbog kojeg se meč može izgubiti.

– Važno je da sačuvate svoj identitet i da znate ko ste – zaključila je Ana.

Tvrdi da na terenu ne nosi šminku kao mnoge njene koleginice.

– Nanesem samo kremu za sunčanje jer se želim osećati komotno, da ne moram razmišljati o tome da li mi se maskara razmazala – zaključila je.

Ipak mnogi smatraju da je Ana, barem kad je ona u pitanju, takav imidž o sebi sama stvorila jer na terenima niže poraze, a sve je češće na naslovnim stranama brojnih časopisa posvećenih modi i lepoti. U ovom intervjuu ona je svejedno pokušala dokazati da tenis nije tako glamurozan kako se čini na prvi pogled.

– Tenis zahteva naporan rad i puno odricanja, nas teniserke vide samo na terenu i putovanjima, pa svi misle da je lako baviti se ovim sportom. Mislim da je potrebno podsetiti da je tenis takmičenje i da smo mi koji ga igramo počeli s njim jer ga prvenstveno volimo. Mi smo tu zbog strasti prema njemu i da bi dali obožaocima razlog da mogu navijati. Moramo se vratiti toj prvobitnoj percepciji tenisa jer je danas važnije ko šta nosi, a to nije način na koji bi se ovaj sport trebao promovisati – zaključila je Ana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.