U trendu

Delegacija KK Crvena zvezda i novinari napadnuti u Zadru

Košarkaški klub Crvena zvdezda saopštio je da su večeras u dva odvojena incidenta u Zadru bez razloga napadnuti član Upravnog odbora i dva člana novinarske ekipe koja je sa delegacijom kluba doputovala iz Barselone, zatražio je reakciju nadležnih i da se predstojeća utakmica protiv Zadra u ABA ligi odigra bez publike.

U saopštenju na klupskom sajtu navodi se da su se napadi na člana UO, prijatelja kluba i dva člana novinarske ekipe dogodili „bez ikakvog razloga i da su svi oni u napadu brojnih maskiranih huligana pretučeni i povređeni“.

„Kao klub zahtevamo hitnu reakciju nadležnih organa, na prvom mestu hrvatske policije i službi bezbednosti kao i privođenje napadača, jer je prosto neverovatno da se napadaju ljudi koji su u Zadar stigli kao deo delegacije našeg kluba, koji nisu imali nikakva obeležja našeg kluba na sebi, niti su na bilo koji način provocirali bilo koga“, piše u saopštenju.

Zvezda je navela da ima informacije da oba napada povezuje ista osoba „vozač taksija koji je sa aerodroma prevozio i novinarsku ekipu i člana Upravnog odbora“.

„Zbog svega navedenog, a moguće i kao posledica otvorenog pisma navijača Zadra koje je potpuno nepotrebno podiglo tenziju, kao i svega što se dešava tokom subote u Zadru, Crvena zvezda i zvanično je zatražila da se utakmica u nedelju igra bez prisustva publike – jer nam uvertira od subote, kada je bez ikakvog razloga počeo svojevrsni lov na ljude iz delegacije našeg kluba, nagoveštava da uslovi za odigravanje utakmice neće biti regularni“, navodi se u saopštenju.

Utakmica u Zadru, u sedmom kolu ABA lige, igra se u nedelju od 17 časova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar