Djoković i Zimonjić: Dali smo sve od sebe, zasluženo su pobedili

Srpski teniseri Nenad Zimonjić i Novak Djoković rekli su da su zasluženo poraženi u drugom kolu dubla na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, kao i da su dali sve od sebe.

„Naravno da nam je žao što smo izgubili. Naravno da nije bilo sve idealno kako smo zamišljali. Najgore za sportistu je kad nije sto odsto zdrav da može da igra, što je ovde bio slučaj. Oni su zasluženo pobedili, sve čestitke njima. Mi smo dali sve što smo mogli u ovim okolnostima“, rekao je Zimonjić.

Djoković nije hteo da priča o zdravlju, ali je dao kratak presek učešća na Igrama, na kojima je ispao i u prvom kolu singla.

„Mislim da je suvišno sada pričati o tome jer se sve završilo. Nastup na Olimpijskim igrama u singlu i dublu sigurno nije prošao kako smo želeli. Očekivali smo bolje. Čovek može samo da poželi jer ništa u životu nije zagarantovano, pogotovo ne u sportu, koji igra ovoliko ljudi. Ovo je globalan sport. Treba čestitati, nije ni prvi ni poslednji put, ali porazi na Olimpijskim igrama uvek bole više. To je to“, rekao je Djoković.

Prvi teniser sveta jako je popularan u Brazilu i dobijao je ovacije na svakom koraku.

„Nekoliko puta u životu sam ovo doživeo, samo u svojoj zemlji. Oni su se stvarno potrudili da se osećam dobrodošlo, kao kod kuće praktično. Tako da sam im jako jako zahvalan, povezao sam se sa njima za ce oživot i mnogo sam zahvalan za ovu podršku“, rekao je Djoković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.