U trendu

Đoković: Moj otac je samo rekao „Živeli“, loša interpretacija događaja

MELBURN – Video sam šta se desilo sa mojim ocem. On je na tom snimku samo rekao „Živeli“, a sve drugo je loša interpretacija događaja, izjavio je najbolji srpski teniser Novak Đoković.

Njegov otac Srđan podigao je veliku prašinu u Australiji nakon snimka sa navijačima sa ruskom zastavom i slovom „Z“.

„Nisam bio svestan šta se desilo do sinoć i nisam bio srećan kad sam čuo šta se desilo Bilo je mnogo srpskih zastava okolo, a otac je kao i uvek samo hteo da izađe u susret navijačima i da se slika. Ne mogu da budem ljut na njega jer nije bilo namere. Sve je zloupotrebljeno“, izjavio je Đoković na konferenciji za medije u Melburnu.

Srećan sam što su roditelji i porodica dosli da me podrže, mi smo prošli roz rat, znamo koliko razara i žao mi je što je sve eskaliralo, dodao je Novak.

„Odluka da otac ne bude večeras u mom boksu je zajednička. Za nedelju i finale još nismo odlučili, ali sigurnoi je da bi želeo da bude na tribinama“, istakao je Đoković.

Na pitanje da li mu je prošlogodišnja deportacija dodatni motiv uoči finala rekao je da on voli da igra u Australiji.

„Prešao sam preko toga, nemam nikakve predrasude. I dalje sam u formi i dok god mogu da se borim za grend slem trofeja, imam razloga da nastavim dalje. Imam podršku, ljubav i strast prema sportu. Volim tenis, igram ga i sa sinom, nisam se zasitioj u toj meri. Na finale gledam kao na presudan momenat, pristupam mu kao da mi je poslednje. Daću bukvalno sve od sebe da pobedim“.

Nema mnogo tajni između mene i Cicipasa, igrali smo skoro na svim podlogama, mislim da nismo samo na travi, dodao je srpski as.

„Sada je malo sazreo, sada je verovatno na vrhuncu mogućnosti. Ovo je meč njegovog života, igra za grend slem trofej i prvu poziciju na ATP listi. Gledao sam ga, igrao je dobro, ali znam kako taktički da se spremim za njega. Eto, i ja sam pružao neke od najboljih partija. Spreman sam da idemo do kraja, pet setova – pet setova. Pet sati – pet sati. Radujem se izazovu, ovo finale je, s obzirom na našu formu, očekivano“.

U Novakovom boksu bila je i doktorka Marijana Kovačević, čime je praktično rešena misterija kako je sanirana povreda zadnje lože.

„Ne mogu da odajem detalje, došla je pre nekoliko dana, pre toga sam ovde u Melburnu imao razne tretmane i išao sam do što više stručnih lica koji bi mogli da pomognu. Dosetili smo se i Marijane koja je prošla pola sveta da dođe ovde, njeno prisustvo i terapije su mnogo pomogne i osećam beneficije toga na terenu“, poručio je Đoković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar