U trendu

Đoković: Ovo je moja najveća pobeda u životu s obzirom na okolnosti

MELBURN – Srpski teniser Novak Đoković priznao je danas da mu je trijumf nad Stefanosom Cicipasem u finalu Australijan opena najveća pobeda u životu.

Đoković je danas osvojio deseti Australijan open i 22. grend slem trofej u karijeri, pošto je u finalu pobedio Cicipasa 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).

„Moram da kažem dirnut sam stvarno rečima Cicipasa. Veliko ti hvala na lepim rečima. Na terenu smo neustrašivi rivali, želimo da pobedimo, ali to ne znači da ne treba da se poštujemo i da priznajemo trud svakog protivnika. Priznajem da si imao veliki turnir, ali večeras nisi imao sreće. Ovo je bila velika bitka. Ovo nije tvoje poslednje grend slem finale, pošto imaš još dosta vremena“, rekao je Đoković po završetku meča.

Srpski teniser je čestitao Cicipasu i njegovom timu na svemu što su učinili na Australijan openu.

„Ti si jedan od najprofesionalnijih i najzanimljivih momaka na ATP turu. Voleo bih da kažem nešto za Grčku i Srbiju. Mi smo dve relativno male zemlje koje nemaju tenisku tradiciju i previše igrača na koje smo mogli da se ugledamo. Mislim da je poruka za bilo kog mladog tenisera i teniserku koji gleda ovo i sanja da bude gde Stefanos i ja danas – sanjajte veliko, ne dajte da vam niko ruši snove. Nebitno odakle dolazite. Što teže detinjstvo imate, postajete snažniji, Stefanos i ja smo dokaz toga“, istakao je Đoković.

On je naveo da ceni ljubav i podršku koju dobija od svoje porodice.

„Kakvo putovanje za mene i moju porodicu, ne znam odakle da počnem. Znam da me tolerišete ponekad, čak i moje najgore strane. Cenim ljubav i podršku koju dobijam. Ne znam da li ćeš mi Gorane (Ivanišević) nekada oprostiti za ono što sam radio sve ove godine. Ovaj trofej je moj, koliko i vaš!“, dodao je Đoković.

Najbolji srpski teniser nije igrao prošle godine na Australijan openu.

„Vratio sam se ove godine… Hvala svima koji su učinili da se osetim dobrodošlim. Postoji razlog zašto najbolji tenis u karijeri igram u Australiji ispred legendarnog Roda Lejvera. Trudim se da se uštinem, ovo je dugačko putovanje. Samo moj tim i porodica znaju kroz šta smo prošli u proteklih četiri, pet nedelja. Ovo je najveća moja pobeda u životu s obzirom na to kakve su okolnosti. Hvala organizatorima, nadam se da se vidimo i sledeće godine“, zaključio je Đoković, koji će od sutra zvanično biti najbolji teniser na ATP listi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar