U trendu

Đoković: Uslovi su bili brutalni

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da su vremenski uslovi tokom današnjeg meča protiv Gaela Monfisa bili „brutalni“, ali da se pripremio za to i dodao da mu je izuzetno drago što je izborio plasman u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije.

„Bilo je očigledno da smo se mučili. Uslovi za igru bili izuzetno teški, gotovo brutalni, posebno u prvih sat vremena. Znao sam da će ovo biti veliki izazov, jer je Monfis jedan od najboljih atleta, kreće se dobro, vraća sve, ima jak servis… Ipak, ostao sam i izdržao u igri. Spremio sam se za ovo i iskoristio svaku šansu koja mi se ukazala. Srećan sam što je tako“, rekao je Đoković posle meča.

Đoković se danas plasirao u treće kolo Australijan opena, pošto je sa 3:1 u setovima pobedio Monfisa posle dva sata i 45 minuta igre.

Meč izmedju Đokovića i Monfisa igran je po izuzetno toplom vremenu, pa su se obojica tenisera prilično mučila na terenu, čija je temperatura prelazila 60 stepeni.

„Sjajno je vratiti se u Rod Lejver arenu. Ovo je teren gde sam verovatno imao najviše uspeha u karijeri. Lepo je biti ovde i ne zovu ovaj turnir bez veze „srećni slem“… Ovde su svi nasmejani, prvi veliki turnir u godini, početak je sezone i veliko je zadovoljstvo biti ovde“, kazao je Đoković.

On nije nastupao u prethodnih šest meseci zbog povrede lakta.

„I dalje nisam na 100 odsto, idemo ka tome. Imam mnogo vere u ono što radim, a i znam šta sam u stanju“, rekao je Đoković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)