U trendu

Pobeda: Novak Đoković u polufinalu Australijan opena (video)

Srpski teniser Novak Đoković je pobedio Nemca Aleksandera Zvereva sa 3-1 u setovima i plasirao se u polufinale Australijan opena.

Đoković je došao do pobede nad Zverevim posle tri sata i 33 minuta igre, po setovima – 6:7, 6:2, 6:4, 7:6.

Osmostruki šampion Australijan opena će u borbi za finale igrati protiv ruske senzacije, kvalifikanta Aslana Karaceva, u četvrtak u još nepoznatom terminu.

Novaku je ovo bila šesta pobeda u osam međusobnih susreta sa Nemcem, a druga u samo nekolik nedelja, s obzirom da ga je savladao i na nedavno završenom ATP kupu, takođe u Melburnu.

Ovo je, ujedno, deveto polufinale Australijan opena u karijeri srpskog tenisera, a ukupno 39. na svim grend slemovima.

Jedan set deli Novaka od polufinala!

Zverev je preuzeo kontrolu ritma na početku meča, poveo sa 0:3, a Novak je imao za čime da žali zbog izgubljenog  gema na svoj servis, pa je jurio brejk. Osvojio je zatim prvi gem na svoj servis, ali uz dosta nervoze, svađao se, čini se, malo sam sa sobom, ali je bilo i reči i pogleda upućenih ka loži.

Na 2:4 Novak se“izduvao” razbijanjem reketa, što je čini se urodilo plodom, jer je brzo stigao do 4:4, a zatim osvojio i naredna dva gema, te okončao nervozni treći set rezultatom 6:4.

Đoković je ekspresno osvoji drugi set rezultatom 6:2.

Odmah na početku je napravio dva brejka i stigao do 3:0. Četvrti gem drugog seta osvojio je za samo 48 sekundi, a Nemcu je tek u petom pružio šansu da osvoji jedan gem na svoj servis.

Posle 5:2 videlo se da nezaustavljiv i da će nastavak meča doneti nova uzbuđenja.

Nemac je osvojio prvi set u taj brejku, rezultatom 7:6.

Posle vrlo turbulentnog početka meča, Zverev je došao do prve brejk lopte i momentalno je iskoristio – posle nove duple servis greške Novaka.

Zverev je sve do desetog gema imao brejk prednosti, a tada je Đoković pokazao da je najveći kada je najpotrebnije. Odličan napad i izuzetni riterni za prvu brejk loptu u meču koju koristi i vraća se u meč.

Đoković je tada zaigrao neuporedivo sigurnija nego na početku meča – mnogo manje grešaka, više prvih servisa i zato imamo preokret – od 3:5, do 6:5, pa je tada Saša servirao da ostane u prvom setu.

I taj-bjek je doneo nekoliko brejkova na obe strane, ali je na kraju Nemac slavio rezultatom 7:6 (8:6)

Srpski i nemački teniser su se do sada sastali sedam puta, a u pet mečeva je kao pobednik izlazio Đoković.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar