U trendu

Đokovićeva emotivna poruka Mareju: „Nešto mi je još tada govorilo…“ (foto)

Endi Marej našao se pred preranim krajem uspešne teniske karijere. sa suzama u očima je otkrio da su bolovi koje trpi nepodnošljivi, i da će, umesto Vimbldona, kako je ranije najavio, možda baš Australijan open biti njegov poslednji turnir u karijeri.

Jedan od njegovih najvećih rivala, Novak Đoković, sa kojim je odigrao 35 mečeva, poslao je Škotu snažnu poruku, protkanu sećanjima i emocijama.

View this post on Instagram

Tarbes, France 2001, “Les Petite As” First time we met and played. Something was telling me back then that we’d have an amazing rivalry and experience of playing each other on the biggest stage for many years to come. What you are trying to do is nothing short of brave and inspiring. I met with you the other day and couldn’t really verbalize my compassion for what you’re going through. As an athlete, fellow tennis player and friend, I respect and fully support you every second of this Australian Open and every next attempt to compete at the highest level. Whatever happens, I will always cherish our amazing matches over the years and be grateful for those experiences 🙏 Big hug Andy, stay strong. @andymurray

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

Novak Đoković je najpre pred novinarima, iz srca, govorio o tome koliko se saoseća sa svojim velikim rivalom, ali i velikim prijateljem. A potom je rešio da na društvenim mrežama pošalje poruku 31-godišnjem teniseru iz Škotske.

– Tarbes, Francuska 2001, “Les Petite As”. Prvi put kada smo se sreli i igrali.

Nešto mi je još tada govorilo da ćemo imati neverovatno rivalstvo i da ćemo iskusiti međusobne dvoboje na najvećoj sceni u mnogim godinama koji dolaze.

Ono što ti sada radiš nije ništa drugo do hrabro i inspirišuće. Kada sam te pre neki dan sreo, nisam mogao da rečima iskažem saosećanje za ono kroz šta prolaziš.

Kao sportista, kao kolega teniser i prijatelj, poštujem i potpuno podržavam svaki tvoj pokušaj da se nadmećeš na najvišem nivou, i na Australijan openu i na onome što sledi. A šta god da se desi, uvek ću se rado sećati naših nestvarnih mečeva tokom svih ovih godina. I biću zahvalan za to iskustvo. Endi, veliki zagrljaj od mene. Ostani jak – poručio je Đoković Mareju putem Instagrama.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike