U trendu

Djukić: Pobednički i ofanzivno protiv Skenderbega

Trener fudbalera Partizana Miroslav Djukić rekao je danas da će njegova ekipa u predstojeći meč protiv Skenderbega u Ligi Evropa ući „pobednički i ofanzivno“ i da se nada da neće biti problema, da će se posle te utakmice govoriti samo o fudbalu.

„Mislim da smo svi svesni da nas čeka veoma važan meč, jedno od dva finala koja igramo kući za plasman u dalje takmičenje. Očekuje nas teška utakmica protiv čvrstog i agresivnog protvnika koji teško prima golove. Igramo kući i moramo da tražimo tri boda, jer nam samo pobeda odgovara. Partizan će ući u meč kako mora, kako uvek igra, kako to istorija nalaže – pobednički, ofanzivno i po protivnika“, rekao je Djukić novinarima na stadionu Partizana.

Fudbaleri Partizana sutra od 19 časova dočekuju Skenderbeg u utakmici četvrtog kola Grupe B Lige Evropa.

„Mislim da će detalji odlučiti, individualni kvalitet, neki slobodan udarac…“, rekao je trener Partizana.

Djukić je naveo da umor zbog velikog broja utakmica neće sutra neće biti izgovor.

„Skenderbeg je isto umoran koliko i mi. Ulazimo u meč spremni, bez ikakvih izgovora. Idemo da pokušamo da pobedimo, idemo ofanzivno od samog početka“, rekao je Djukić.

Trener Partizana je rekao da je golman Vladimir Stojković juče normalno trenirao sa ekipom, da je spreman za meč, baš kao i Miroslav Vulićević. Pod znakom pitanja je, kako je naveo, Sejduba Suma.

„On je juče napustio trening posle povrede primicača, videćemo danas šta kaže magnetna rezonanca“, dodao je Djukić.

Na današnjoj konferenciji za novinare više se govorilo o mogućim problemima, o stvarima van fudbala, nego o samoj utakmici.

Na pitanje novinara iz Tirane da li očekuje probleme, Djukić je naveo da ih ne očekuje i da se nada da će se sutra pričati samo o fudbalu.

„Ne očekujem nikakve probleme, nikome od nas ne trebaju problemi. Potreban nam je jedan pravi fudbalski spektakl, veliki fudbalski meč. Svi želimo da se priča samo o fudbalu. Na ovim prostorima nam ne trebaju nikakvi problemi. Treba da budemo prijatelji, fudbal treba da zbližava. Svi smo propatili na ovim prostorima zbog tih problema i zato treba da se zbližimo i da ovo bude pravi fudbalski meč, da posle utakmice pričamo samo o lepoti fudbala“, rekao je Djukić.

Albanski novinari su u nekoliko navrata pominjali utakmicu reprezentacija Srbije i Albanije 2014. godine koja je prekinuta zbog gužve medju igračima i upada navijača na teren, nakon što se iznad terena pojavio dron za koji je bila zakačena zastava velike Albanije. Sudije, delegat i srpski tim su želeli da se utakmica nastavi, ali Albanci su to odbili, pa je kasnije meč registrovan službenim rezultatom 3:0 za Srbiju, ali su joj oduzeta tri boda zbog loše organizacije.

„Mi se svi nadamo da će biti fer i sportska borba na terenu i da nesportskih detalja neće biti na stadionu. Nadamo se da smo naučili te lekcije. Apelovao bih na publiku da fer i sportskim navijanjem pomogne svom klubu“, rekao je Djukić.

Skenderbeg je kažnjen zbog ispada svojih navijača na meču protiv Partizana koji je odigran u Elbasanu, a Djukić je naveo da se nada da će navijači crno-belih učiti i iz tog primera.

„Najveći si Srbin i najveći si Partizanovac ako pomažeš svojoj ekipi i bodriš svoju ekipu, ali nikako ako vredjaš protivnika i omalovažavaš protivnika“, rekao je Djukić i dodao da se nada da će Partizan uzvratiti lepim gostoprimstvom ekipi Skenderbega.

Fudbaler Partizana Zoran Tošić rekao je da igrači znaju koliko je predstojeća utakmica važna.

„Očekuje nas interesantna, lepa evropska utakmica. Sigurno da je za svakog od nas privelegija da predstavljamo svoj voljeni klub u Evropi. Svesni smo kolika je važnost utakmice. Svesni da će biti teško jer je protvnik ozbiljan i agresivan. Videli smo u prvoj utakmici da nije bilo lako, nadam se da ćemo sutra biti koncentisaniji“, rekao je Tošić.

I Tošića su novinari pitali o meču protiv Albanije.

„Meni je iskreno žao što se sve tako desilo pogotovo što smo mi na kraju najviše snosili posledice. Iskreno se nadam i verujem da smo naučili lekciju i da se takve stvari neće ponavljati“, rekao je on.

Posle tri kola Partizan i Skenderbeg imaju po dva boda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.