U trendu

Dobro prvo poluvreme Liverpula za prednost protiv Porta

Fudbaleri Liverpula pobedili su večeras na svom terenu ekipu Porta sa 2:0, u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

Golove za Liverpul postigli su Nabi Keita u petom i Roberto Firmino u 26. minutu.

Revanš je na programu 17. aprila.

Na prepunom Enfildu prvo je zapretio Musa Marega, ali nije bio precizan, da bi već u petom minutu usledio šok za gostujući tim.

Sadio Mane je dodao loptu do Roberta Firmina, a on proigrao Keitu koji je odmah šutirao. Lopta je pogodila jednog od igrača Porta, promenila smer i prevarila Ikera Kasiljasa.

Liverpul je nakon vodjstva nastavio da „pritiska“ Porto, a sjajnu šansu nije iskoristio Mohamed Salah u 22. minutu kada je lopta posle njegovog udarca prošla nekoliko centimetara pored desne stative.

Medjutim, samo četiri minuta kasnije Liverpul je ipak duplirao prednost, a strelac je bio Firmino. Henderson je sjajno uposlio Trenta Aleksandera-Arnolda koji je utrčao u šesnaesterac i loptu poslao do Firmina koji nije imao težak zadatak da pogodi praznu mrežu.

Porto se nakon toga „probudio“ i u samo dva minuta opasno zapretio preko Marege, ali je u oba navrata kao pobednik izašao golman Liverpula Alison.

Na samom početku drugog poluvremena Liverpul je postigao i treći gol, ali je poništen pošto je Mane bio u nedozvoljenoj poziciji.

Tempo meča je nakon toga opao, Liverpul je imao inicijativu i kontrolisao igru, Porto je ponovo pretio preko Marege, ali velikih prilika nije bilo pa će „crveni“ na revanš putovati s prednošću od 2:0.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.