Đoković je naivan?!

Nekadašnji predsednik Svetske antidoping agencije (WADA) Dik Paund uključio se u „hajku“ na najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića izjavom da je stav srpskog tenisera o dopingu naivan.

Đoković je na dodeli „Laureus“ nagrade u Berlinu izjavio da je, što se njega tiče, tenis čist, sve dok ne bude dokaza u suprotno.

„To je naivna izjava, to je pristup Lensa Armstronga. Nisam bio pozitivan, znači nisam dopingovan. To je pogrešno, sve ide dublje i mnogi ljudi toga nisu svesni. Može se reći da je dvocifren procenat sportista dopingovan, hajde da kažemo 10 odsto njih. Pozitivnih je tek oko dva odsto, postavlja se samo pitanje zašto testiranja nisu efikasnija“, rekao je Paund za škotsku televiziju STV.

Polemika oko dopinga počela je izjavom, upravo Škota, Endija Mareja da je „neverovatno kako neki teniseri igraju po šest sati i ne umaraju se“, gde je jasna aluzija na Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, a potom se uključio „Vašington post“ opaskom da Đoković zvuči kao američka biciklista Lens Armstrong, koji je akter jedne od najvećih doping afera u istoriji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.