U trendu

Drulović zadovoljan reakcijom tima, Milanoviću pomešana osećanja

Trener fudbalera Partizana Ljubinko Drulović rekao je danas da ne može da bude zadovoljan igrom svog tima u prvom poluvremenu utakmice sa Radom, ali da je zadovoljan reakcijom ekipe koja je od 0:2 došla do izjednačenja.

„Prava prvenstvena utakmica. Mi smo u prvom poluzvremenu kontrolisali igru, imali smo i penal i mnogo šansi i mogli smo već tada da završim utakmicu. Rad nam je iz jednog udarca dao gol i umesto da vodimo, završili smo prvo poluvreme u minusu. Bilo nam je teško, pre svega zbog promašenog penala. Momenat je takav, igrači to nisu mogli da podnesu“, rekao je Drulović.

Partizan je u četvrtak izgubio od Augsburga i eliminisan je iz evropskih takmičenja, a posle 21 kola Super lige nalazi se na petom mestu tabele.

„Zna se da je posle onakve utakmice teško vratiti ekipu, ali smo u drugom poluvremenu učinili sve. Momci su pokazali karakter i izjednačili. Ne možemo da zadovoljni prvim poluvremenom zbog mnogo propuštenih šansi i promašenog penala, ali možemo da budemo zadovoljni reakcijom igrača posle 0:2“, rekao je Drulović.

Trener Rada Milan Milanović rekao je da ne može da bude zadovoljan bodom.

„Pomešana su mi osećanja. Kad vodiš 2:0, ne možeš da budeš zadovoljan ako ne pobediš. Ušli smo nervozno u utakmicu, kao da smo se uplašli protivnika, ali posle tog početka smo došli sebi. Bili smo agresivni i brzi i dobro smo parirali Partizanu“, rekao je Milanović.

On je kazao da je uopšteno gledano zadovoljan igrom svog tima do pred kraj utakmice.

„Drugo poluvreme smo odigrali taktički i do tog drugog gola, negde do 70. minuta sve je bilo dobro. Ali, Partizan je Partizan, Partizan ima snagu. Uspeli su da izjednače. Niti ćemo da očajavamo, niti da kukamo što nismo uspeli da zadržimo prednost od 2:0. Naš glavni cilj je sada da i protiv Jagodine odigramo kao danas prvih 70 minuta“, rekao je Milanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.