U trendu

Duda Ivković pred oproštajni meč: Košarka je eliksir života, dala mi je više nego ja njoj

Utakmicom između Olimpijakosa i Dudinih zvezda zvanično će biti završena trenerska karijera Dušana Ivkovića.

Iako je trofejni stručnjak već više od godinu dana u penziji njegov nekadašnji klub odlučio je da mu organizovanjem oproštajne utakmice još jednom oda zasluženo priznanje.

Danas je u Atini održana konferencija za medije pred taj meč, a Ivković se najpre zahvalio svima koji će biti deo tog spektakla.

„Hvala Olimpijakosu, hvala navijačima koji će doći na utakmicu, kao i igračima koji će biti deo ovog spektakla. Košarka je moj život, trudio sam se da tokom godina dam svoj doprinos ovom sportu, ali to je samo mali deo u odnosu na ono što je košarka dala meni. Košarka je eliksir života, svi sportovi su dobri, ali košarka je najbolja. Ostaću u košarci, ali ne na klupi, a trenuci koje sam doživeo u Olimpijakosu zauvek će ostati u mom sećanju“, rekao je Ivković i dodao da je bilo i lepih i onih manje lepih momenata.

„Neću zaboraviti 1999. godinu kada je moja zemlja bombardovana. Olimpijakos i njegovi navijači bili su tada uz Srbiju i ne samo njegovi navijači već i kompletan grčki narod.“

Ivković je sa Olimpijakosom osvojio dve Evrolige, 1997. i 2012. godine.

„Znatno teže bilo je 2012. godine, trebalo nam je više vremena, mediji su pisali da Rivers mora da ode kako bi došao Đorđević. Međutim, to nije moglo da se desi jer je Đorđević imao ugovor sa Barselonom. U januaru smo već imali hemiju koja je dovela do toga da smo svi bili kao jedan, a ja sam bio neizmerno srećan jer sam imao takve igrače i administraciju koja im je pomogla na putu ka evropskom vrhu“, izjavio je Ivković.

Legendarni stručnjak otkrio je i najteži trenutak u njegovoj trenerskoj karijeri.

„Vest o odluci da nam ne dozvole nastup na Olimpijskim igrama u Barseloni je najteža u mojoj trenerskoj karijeri“, dodao je srpski stručnjak.

Ivković je rekao i nekoliko reči o Novaku Đokoviću koji će takođe biti deo spektakla.

„Novak je veliki sportista. Pozvao sam ga u najtežem trenutku u njegovoj karijeri, zahvalio mi je i potvrdio da će doći. Želeli smo da igramo golf, ali preskočićemo ovog puta. Objasnio sam mu koliko je veliki, jer neki sportisti ukoliko ne znaju ko dolazi uopšte ne žele da odgovore na poziv, a on se javio i potvrdio dolazak“, zaključio je Ivković.

Oproštajna utakmica legendarnog Dude biće odigrana u sredu od 20 časova.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar