U trendu

Dva srebra za srpski džudo u Djeru

Reprezentativke Srbije u džudou Marica Perišić i Anja Obradović osvojile su danas srebrne medalje na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u madjarskom Djeru.

Marica Perišić je srebro osvojila u kategoriji do 57 kilograma.

Ona je u polufinalu pobedila Renatu Zahovu iz Češke, a nakon toga se u finalu turnira borila protiv Kajzer Kaje iz Slovenije. Perišićeva je, kako se navodi u saopštenju Olimpijskog komiteta Srbije, izgubila nakon četiri minuta oštre borbe.

„Predivan je osećaj biti na ovakvom mestu, na ovakvom turniru i velika je čast predstavljati svoju zemlju. Osvojiti srebrnu medalju je divan osećaj. Nadam se novim medaljama u skorije vreme“, rekla je Perišićeva.

Anja Obradović je srebrnu medalju osvojila u kategoriji do 63 kilograma.

Ona je polufinalnom meču lako savladala Andjelu Samardžć iz Bosne i Hercegovine, a u finalu je izgubila od Mirijam Čanturija iz Gruzije.

„Veoma mi je drago i zadovoljna sam rezultatom, ali s obzirom da sam na ovo takmičenje došla kao šampionka Evrope i sa ovom devojkom sam se već susretala i pobeđvala je, koncentracija mi je u finalu popustila. Celokupno sam zadovoljna, ali znam da je rezultat mogao da bude i za stepen bolji“, rekla je ona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar