U trendu

Emeri potpisao za PSŽ: Jedva čekam da počnem sa radom

Novi trener Pari Sen Žermena je Unai Emeri, dosadašnji trener Sevilje, koji je potpisao ugovor na dve godine, saopštio je danas fudbalski šampion Francuske.

Emeri je doveo Sevilju do tri uzastopne titule u Ligi Evropa, a rešio je da predje u PSŽ jer ga smatra jednim od najvećih evropskih klubova.

„Sa velikim ponosom sam pristio da postanem trener Pari Sen Žermena, koji je postao jedan od najvećih klubova u Evropi. Radostan sam i ponosan što mogu da pomognem klubu da ostvari svoje velike ambicije. Jedva čekam da upoznam igrače i ljude koji neumorno vode klub“, rekao je 44-godišnji trener za sajt kluba.

„Svestan sam strasti koja postoji oko Pari Sen Žermena i daću sve od sebe da se pobrinem da milioni navijača imaju mnogo čemu da se raduju“, dodao je on.

Emeri ima opciju da produži ugovor na još godinu dana posle prve dve. On je vodio Valensiju četiri godine pre nego što je 2013. preuzeo Sevilju i napravio je jednim od najopasnijih klubova u Evropi. U Parizu će zameniti Lorana Blana koji je posle tri sezone u ponedeljak otišao iz kluba.

PSŽ je naveo da je Emeri „zbog svog neumoljivog načina rada i ambicioznog stila igre“ trener u Španiji i Evropi „jedan od najinovativnijih modernih trenera“.

Novi trener će odmah stupiti na dužnost, a u njegove obaveze spada i dovodjenje novih i mladih igrača.

Predsednik i izvršni direktor PSŽ-a Naser Al-Kelaifi rekao je da veruje da će „sveci“ igrati „spektakularno“ sa novim trenerom.

„Vrlo sam srećan što je Unai Emeri novi trener Pari Sen Žermena. On je u klub doneo svoje iskustvo, svoju strast i svoje veliko trenersko umeće i ljudske vrline. Dokazao je da je talentovan da izvuče najbolje iz tima. Ubedjen sam da će naši navijači voleti spektakularni stil igre sa kojim je naš tim igrati pod Unaijem“, rekao je Al-Kelaifi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.