U trendu

Enrike zadovoljan pobedom protiv Španije i igrom Gavija

Trener reprezentacije Španije Luis Enrike rekao je da je zadovoljan igrom i pobedom protiv Italije u polufinalu Lige nacija i ocenio da je mladi igrač Gavi budućnost španskog fudbala.

„Utakmica je bila dobra, obe ekipe igrale su svoj fudbal. Mi smo bili opasni i pritiskali smo ih, kao što su i oni nas, što očekujete od evropskih šampiona. Izuzetno sam zadovoljan. Imali smo jedan i po trening, pa sam oduševljen. Bili smo hrabri i imali smo pravi stav. Privilegovan sam jer imam 50 igrača“, rekao je Enrike, preneli su španski mediji.

Španija se sinoć plasirala u finale Lige nacija, pošto je u polufinalu u Milanu pobedila aktuelnog evropskog prvaka Italiju sa 2:1. Španija je tokom većeg dela utakmice bila bolja i prekinula je rekordan niz Italije od 37 utakmica bez poraza.

Enrike je sinoć pružio šansu mladom igraču Barselone Gaviju da debituje i on je sa 17 godina i 62 dana postao najmladji igrač u istoriji španske reprezentacije.

„Gavi? On igra kao da igra u školskom dvorištu ili svom dvorištu. On je budućnost reprezentacije, ali i njen poklon“, naveo je Enrike.

Italija je od 42. minuta igrala sa desetoricom, pošto je Leonardo Bonuči dobio drugi žuti karton, kada je udario laktom Serhija Buskeca.

Španija se sinoć „osvetila“ Italiji za poraz u polufinalu Evropskog prvenstva ovog leta posle jedanaesteraca.

Dvostruki strelac u ekipi Španije bio je Feran Tores.

„Znali smo da je ovo posebna utakmica, ispali smo u polufinalu Evropskog prvenstva i pronašli smo način da ih dobijemo na njihovom terenu u drugom polufinalu“, rekao je Tores.

Španija će u nedelju uveče u finalu igrati protiv pobednika večerašnjeg duela aktuelnog svetskog šampiona Francuske i Belgije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.