U trendu

EP u vaterpolu – prvenstvo rekorda

Predsednik LEN-a Paolo Bareli rekao je danas u Beogradu da Evropsko prvenstvo u vaterpolu, koje počinje u nedelju, celom svetu treba da pokaže koliko je to dobar i jak sport.

„Ono što će krasiti ovaj šampionat je fer borba, mnogo energije i truda. Treba da pokažemo svetu koliko je vaterpolo dobar i jak sport“, rekao je Bareli novinarima u beogradskoj Areni, gde će biti održano prvenstvo.

Evropsko prvenstvo trajaće do 23. januara. 

„Treba zahvaliti svima koji su pomogli u organizaciji, predsedniku Vlade Srbije, svim ministrima, a posebno jednom, znate na koga mislim. Ogroman entuzijazam i energija su uloženi u organizaciju“, rekao je Bareli.

Bareli je istakao da je predstojeće Evropsko prvenstvo – prvenstvo rekorda. 

On je naveo da se prvi put u istoriji dešava da se Evropsko prvenstvo održava u dvorani u kojoj su postavljeni montažni bazeni.

„Videli smo fenomenalnu Arenu. Videli smo ogromne napore koji su doveli do toga da se prvi put u istoriji LEN-a dešava da su dva montažna bazena postavljena u jednu arenu sa ciljem da prvenstvo može da prati i više od 11.000 ljudi. To je čudo i mi se ponosimo tim“, rekao je Bareli.

On je, na kraju, podsetio da će šampionat u Beogradu biti i najveći do sada, jer će učestvovati 28 reprezentacija.

„Takmičenja počinju sutra, predstoji nam jedino da poželimo svima mnogo sreće“, naveo je Bareli. 

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić zahvalio je predsedniku LEN-a na tome što je Srbija po drugi put domaćin Evropskog prvenstva.

On je kazao da je VSS uradio ogroman posao kako bi ovo prvenstvo bilo dobro organizovano.

Na Evropskom prvenstvu u Beogradu od 10. do 23. januara učestvovaće 16 muških i 12 ženskih reprezentacija. Pobednici u obe konkurencije izboriće plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, s tim da su muške selekcije Srbije, Hrvatske i Grčke već izborili plasman na Igre.

EP će pratiti 300 akreditovanih novinara, pravo na prenos kupila je 31 medijska kuća, a utakmice će biti direktno prenošene i u SAD. Takodje, 100 prenosa utakmica biće dostupno i na internetu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.