U trendu

Eraković: Srećan sam zbog ugovora, nadam se Ligi šampiona

BEOGRAD – Defanzivac Crvene zvezde Strahinja Eraković produžio je danas ugovor do 2026. godine sa fudbalskim prvakom Srbije i poručio da je srećan zbog potpisa, kao i da se nada plasmanu u Ligu šampiona.

Rival crveno-belima u plej-ofu za plasman u elitno takmičenje biće Makabi iz Haife, 17. avgusta u Izraelu i 23. avgusta u Beogradu.

„Sigurno da sam presrećan zbog produžetka ugovora sa Crvenom zvezdom. Prošla sezona je bila izuzetno dobra za mene, nadam se da će ova naredna biti još bolja, da ćemo kao tim napredovati, ući u Ligu šampiona jer nam je tu i mesto, izboriti duplu krunu i naravno da ću ja prikazivati još bolje igre“, rekao je Eraković za sajt Crvene zvezde i dodao:

„Nije se ništa promenilo, sve je isto kao što je i bilo. Uzeo sam duplu krunu sa Zvezdom, debitovao sam za A reprezentaciju, još mi je ostalo da odigram Ligu šampiona i mislim da ću onda ispuniti svaki mogući san iz detinjstva“.

Predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović čestitao je mladom defanzivcu na novom ugovoru.

„Lepo je što je Strahinja Zvezdino dete. Mislim da je ovo treći ili četvrti put da potpisujemo ugovor, upravo zbog toga je još značajnije, jer je zasluženo izborio status prvotimca, kao i što je u ovom vremenu postao zvezda u usponu i iz utakmice u utakmicu potvrđuje svoje fudbalsko znanje. Verujem da će ovim potpisom samo unaprediti to što je postigao u Crvenoj zvezdi“, izjavio je Mijailović.

Sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela podvukao je da je novi ugovor nagrada za Erakovića za sve što je postigao u prethodnom periodu.

„Strahinja je ukupno 13 godina u Crvenoj zvezdi, dakle od svoje osme godine, Zvezdino je dete, ponikao je u našoj omladinskoj školi. Znamo da zvezdaši najviše vole svoju decu, koja su ponikla u Zvezdi. Eraković je pre nekoliko godina debitovao za prvi tim, imao je izvanredan uspon, došao je i do A reprezentacije. Ovaj novi, pojačani ugovor je nagrada za sve što je uradio u poslednje vreme, ali je sigurno i znak međusobnog poverenja da Crvena zvezda veruje Strahinji i da on veruje Crvenoj zvezdi“, rekao je Mrkela.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar