U trendu

Fantastični Jokić i 60. tripl-dabl nedovoljan, Denver prekinuo niz pobeda

Srpski košarkaš Nikola Jokić zabeležio je novi tripl-dabl – 60. u karijeri i 14. ove sezone – ali njegovi Denver Nagetsi nisu uspeli da upišu devetu pobedu u nizu.

Denver nije uspeo da nastavi da briljira, pa je doživeo prvi poraz posle osam uzastopnih pobeda. Seriju su im prekinuli Boston Seltiksi, koji su ih pobedili u gostima, rezultatom 105:87.

Jokić je imao novu izuzetnu partiju i tripl-dabl 17 poena (6/15 iz igre), deset skokova, 11 asistencija i po jednom ukradenom loptom i blokadom.

​Potrebno je istaći i da je Boston bio bez Evana Furnijea od bitnijih igrača, dok je Denveru nedostajala druga zvezda ekipe, plejmejker Džamal Marej.

Nagetsi su odlično ušli u duel i već na samom startu došli do dvocifrene prednosti, pošto su poveli sa 16:5.

Izabranici Majkla Melouna su dugo čuvali prednost koja nije preterano padala, ali ni rasla, pa su na poluvreme otišli sa 51:45.

Srpski centar je na pauzi imao pet skokova i šest asistencija, ali samo tri poena, pa je bilo evidentno da će morati da bude dosta agresivniji u nastavku.

​To je i učinio, te se ekipa iz Kolorada ponovo rezultatski odlepila, ovog puta na +14.

Ipak, Boston se nije predavao, a izlaskom Jokića pala je igra i kompletne petorke Denvera, pa su Seltiksi serijom 16:1 uspeli da napravi preokret i povedu.

​Ulazak Jokića nije mnogo pomogao Nagetsima, pošto je srpski centar u narednih par minuta četvrte četvrtine promašio tri šuta u nizu.

Serija Bostona bila je sve veća i veća, a razlika sve nedostižnija i nedostižnija, pa su izabranici Breda Stivensa na nešto više od tri minuta do kraja imali dvocifrenu prednost.

​To je, kako se ispostavilo, bilo dovoljno jednoj od najboljih ekipa Istoka da rutinski privede meč kraju i okonča Denverovu bajku.

Pored Jokića, najviše kod domaćina je pokazao Majkl Porter junior, koji je imao 22 poena i 11 skokova.

Fakundo Kampaco je dodao 14 poena uz četiri asistencije, dok je Vil Barton imao 13 poena uz šest uhvaćenih lopti.

Na drugoj strani najbolji poenter bio je Džejson Tejtum sa 28 poena, uz kojih je imao i deset skokova, dok ga je najbolje pratio Džejlen Braun sa 20 poena i osam uhvaćenih lopti.

Denver će priliku da popravi utisak imati i u noći između ponedeljka i utorka, kada gostuje Golden Stejt Voriorsima.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar