U trendu

Fantastični Slovenci preko Poljaka u finalu, danas Orlovi protiv Francuza u polufinalu EP

Odbojkaši Slovenije plasirali su se u finale Evropskog prvenstva, pošto su savladali aktuelnog svetskog šampiona Poljsku sa 3:1 (25:23, 24:26, 25:22, 25:23), prenose sportski mediji.

U drugom polufinalnom meču u petak od 21 sat odbojkaši Srbije će igrati sa selekcijom Francuske u Parizu. Pobednik tog duela sastaće se sa Slovenijom u velikom finalu u nedelju od 17,30, dok će poraženi igrati za bronzu u subotu od 18 sati.

Slovenci će se drugi put boriti za titulu evropskog šampiona, pošto su prethodno isti uspeh ostvarili 2015. kada su u finalu izgubili od Francuza.

Do polufinala su došli pobedivši branioca titule Rusiju. Prethodno su u grupnoj fazi pretrpeli i dva poraza.

Poljaci su aktuelni svetski šampioni, a do polufinala su došli bez poraza. Izabranici Vitala Hejnena izgubili su samo jedan set i to u prvom kolu protiv Estonije. Ipak, nisu mogli protiv Slovenaca.

Najbolji u pobedničkoj selekciji bio je Time Urnaut sa 18 poena, 15 je dodao Klemen Cebulj.

Kod poraženih Poljaka, koji će se boriti za treće mesto, najviše se istakao naturalizovani Kubanac Vilfredo Leon sa 22 poena.

Odbojkaši Srbije večeras sa Francuskom za finale EP

U polufinalu Evropskog prvenstva, odbojkaši Srbije će večeras u Parizu u 21 sat igrati sa domaćinom Francuskom.

Selektor odbojkaške reprezenatcije Srbije Slobodan Kovač rekao je da njegov tim protiv Francuske mora da ima jak servis i dobar blok, ako želi plasman u finale.

„Sigurno je da ćemo se potruditi da što bolje igrače pripremimo za važnu utakmicu. Pokušavamo prvo da se oporavimo, pa da treniramo u dvorani u kojoj ćemo da igramo. Zasad je dobro, nadamo se da će tako i da ostane“, rekao je Kovač.

Kovač kaže da pričamo o Francuzima da igraju dobro, jer igraju i kod kuće, ali ima i sa strane negativnih komentara da više nisu tako dobra rerpezentacija, jer nisu imali uspehe u prethodnim sezonama.

„Mislim da su jedina reprezentacija na svetu koja može da računa na dva prava primača i to pravi razliku. Vrlo su agresivni na servisu, teško ih je studirati i teško je igrati protiv njih“, rekao je selektor i osvrnuo se na to kako srpski odbojkaši treba da odgovore na igru favorizovanih Francuza.

„Naša igra treba da bude takva da imamo jak servis i dobar blok. Imaju oni neke nedostatke, ali o tome ćemo kasnije“, zaključio je Kovač.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.