U trendu

„Federer zna da pored Novaka i Nadala nema šanse na šljaci“

Kreg Rusedski, nekada četvrti teniser sveta, veruje da Rodžer Federer nema šanse protiv Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, uprkos sjajnoj formi u kojoj se nalazi. Rusedski je, komentarišući Federerove rezultate na prethodna tri turnira (dve titule i finale), naveo da će drugačija situacija biti na šljaci.

Švajcarac je odlučio da posle dve godine pauze igra turnire na najsporijoj podlozi na kojima Britanac očekuje da dominiraju Đoković i Nadal.

„Ako pogledamo prethodne tri nedelje, Federer je stvarno bio najbolji igrač na svetu. Ali ne definišemo nekog na osnovu tri nedelje, već na osnovu sezone ili karijere. To što je Đoković rano završio takmičenje u Majamiju, inspirisalo je Federera. Sigurno je pomislio da bi mogao da izbije na prvo mesto ‘rejs liste’ jer zna da Rafa i Novak osvojiti mnogo bodova tokom sezone na šljaci“, rekao je Rusedski, a prenosi Tennisworldusa.org.

On je dodao i da Federer već sada fokus prebacuje na turnire na travnatoj podlozi.

„Rodžer već sada razmišlja o Vimbldonu. I sam ne veruje da može da osvoji Rolan Garos. Verovatno razmišlja kako će u Parizu trijumfovati Rafa ili Novak, ili možda neko treći, ali ne i on“, zaključio je Rusedski.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.