U trendu

Finalom u Čairu završava se boks nedelja u Nišu

NIŠ – Ovog vikenda u niškom „Čairu“ održava se 61. „Zlatna rukavica“ koja je okupila preko 80 boksera iz 25 zemalja, a finale se održava večeras.

U kvalifikacijama teškaši su oduševili nišku publiku, a najbolji srpski teškaš Vladan Babić je izborio nastup u finalu uz Dušana Janjića koji boksuje uvodni meč finala (kategorija do 52 kg) protiv Marokanca Jasina Bendada, saopštio je Bokserski savez Srbije.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović upriličio je prijem za boks selekcije Srbije i goste iz Rusije i uručio zlatnike „Konstantin“ selektorima Tomislavu Antelju i Aleksandru Lukijanovu.

Posebno interesovanje pobudio je nastup ruske reprezentacije, trenutno najbolje selekcije na svetu, koji dominiraju ovim takmičenjem, a potvrda tome je što će se u finalu 61. „Zlatne rukavice“ boriti sedam boksera iz ove zemlje.

Veliko interesovanje publike privlači prisustvo legendi ex-Jugoslavije, velikana ringa koji čine žiri ovog takmičenja: Mirko Puzović, Dragomir Vujković, Ace Rusevski, Milivoj Labudović, Tadija Kačar, Fazlija Šaćirović i Miodrag Perunović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.