U trendu

Fudbaleri Partizana večeras protiv Sparte u LK

BEOGRAD – Fudbaleri Partizana večeras od 18.45 sati u Humskoj dočekuju Spartu iz Praga u revanš meču šesnaestine finala Lige konferencija.

Crno-beli su u prvom meču slavili u Češkoj 1:0, a trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da će tim jako i maksimalno ući u revanš meč.

„Šta reći osim da sam ponosan na svoje igrače, ovo je 14. utakmica u sezonu Evropi. Imali smo razna očekivanja i verovanja na početku, ali su igrači izneli ceo period i svaka im čast na tome. Trebalo bi da uživaju sa navijačima. Bihe drugačija utakmica nego u Pragu. Eliminaciona je utakmica, biće dosta rizika posebno sa njihove strane. Sami smo sebi nametnuli pristisak prolaska dalje utakmicom u Pragu. Ulazimo jako i maksimalno, želimo da obradujemo naše navijače. Potrebna nam je njihova pomoć. Nadam se najboljem“, rekao je Stanojević.

Jedno od pitanje za trenera Stanojevića je bilo koliko je 1:0 opasan rezultat pred revanš.

„Svaki pozitivan rezultat je odličan. Dajte mi 2:0 i odmah ću ga uzeti, 1:0 je dobar rezultat. Sve je otvoreno. Oni su osveženi, više će rizikovati, biće teška i neizvesna utakmica“, rekao je Stanojević, koji je upitan i da li očekuje da će rival promeniti stil igre u sutrašnjem meču.

„Svaka utakmica je je drugačija. Imate plan, ali protivnik, teren, sitaucije vam određuju na koji način igrate. Oni su fizički dominanta ekipa, biće teška utakmica. Ne znam kako će ići, mi imamo plan. Možda će se otvroriti utakmica, bude šansi, brza su ekipa koja te dosta troši“, istakao je Stanojević.

Posle Sparte, u nedelju crno-bele očekuje 166. večiti derbi protiv Crvene zvezde.

„Nemamo luksuz da razmišljamo o derbiju, moramo da razmišljamo o utakmici sa Spartom. Ne možemo da kalkulišemo. Momci su podigli standarde, ne mogu da im kaže nemojte da uđete 100 posto. Ne razmislljamo od derbiju“, rekao je Stanojević i dodao da su svi igrači spremni za duel osim Ljubomira Fejse.

Defanzivac Nemanja Miletić rekao je da želi da ekipa samo prođe dalje.

„Čeka nas teška utakmica, ne sme da nas zavara taj rezultat iz prve utakmice. Mene samo zanima samo prolaz, nije btino na koji način, već samo da prođemo dalje. Oni dolaze rastereći baš zbog te prve utakmice. Imali su i više odmora. Očekujemo težak meč, ali nadam se prolazu“, rekao je MIletić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.