U trendu

Golden džerni osvojio Memorijal na šabačkom hipodromu

Trku dana na Hipodromu Šabac i najznačajniju trku u regionu, „Memorijal kralja Aleksandra“, danas je osvojilo grlo „Golden džerni“ (Journey) iz štale „Šendeković.“

Iza njega ostali su favoriti „Il de Frans“ (Ile de France), „Mr Bas“ i „Ret Batler“ (Rhett butler).

Trku dana, za koju je nagradni fond iznosio 800.000 dinara, pratilo je preko 3.000 gledalaca. Nagradu pobedniku uručila je princeza Jelisaveta Karađorđević. U toj trci nastupilo je 10 najkvalitetnijih galopera iz Srbije, Mađarske, BIH i Slovačke.

„Memorijal kralja Aleksandra“ jedna je od 13 trka koje su se na šabačkom hipodromu održale u sklopu Šabačkih konjičkih svečanosti tokom 25. i 26. jula.

Međunarodni memorijal se u Šapcu održava od 2008. godine, a najznačajnija je trka na 2.400 metara. Tokom dva trkačka dana na hipodromu je nastupilo 90 galopera.

Šabački hipodrom jedan je od najznačajnijih centara tog sporta u regionu. Na hipodromu trenira 90 konja iz 50 štala ili u vlasništvu pojedinaca.

Šabačke konjičke svečanosti obeležila je i jedna neobična trka u kojoj su na 100 metara nastupili džokeji. 

Najbrži džokej bio je Aleksa Šašić koji je u jahačkoj opremi 100 metara pretrčao za 13 sekundi i 96 stotinki. Džokeji su u trci startovali iz start mašine za konje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.