U trendu

Gundogan: Ovakve dane pamtite

Fudbaler Mančester sitija Ilkaj Gundogan rekao je da je presrećan zbog šampionske titule koju je njegova ekipa osvojila u utakmici poslednjeg kola Premijer lige i velikog preokreta protiv Aston Vile.

„Ovo je bila neverovatna utakmica, ne znam šta da kažem. Fantastično. Svi smo ljudi, kada smo gubili 0:2 šanse su nam bile vrlo male, ali morali smo da radimo jednostavne stvari i naravno da postignemo dva brza gola koja su nam omogućila 10 minuta da postignemo i treći. Danas smo ponosni na sebe“, rekao je Gundogan za Skaj.

Siti je danas odbranio šampionsku titulu u Premijer ligi, pošto je posle preokreta pobedio Aston Vilu sa 3:2, u utakmici poslednjeg 38. kola. Ekipa iz Birmingema vodila je sa 2:0, ali je Siti ulaskom Gundogana u 69. minutu zaigrao bolje i preokrenuo.

Gundogan je u 76. minutu postigao prvi gol za Siti, a dva minuta kasnije izjednačio je Rodri. Pobedu za titulu Sitiju je doneo Gundogan pogotkom u 81. minutu.

„Osetili smo tenziju. To je više bila negativna nego pozitivna tenzija kada smo gubili 0:2, ali želeli smo da postignemo gol i znali smo da možemo da postignemo nekoliko, samo da postignemo prvi. Ovakve dane pamtite. Ovo je neverovatan dan“, naveo je Gundogan.

Borba za titulu trajala je do poslednjeg kola, pošto je Siti imao bod više od Liverpula, koji je danas na Enfildu pobedio Vulverhemtpon sa 3:1.

„Da Liverpul nije igrao neverovatan fudbal kakav je igrao, mislim da ova liga ne bi bila toliko atraktivna. Gurali smo jedni druge do samih granica, čak iako je ovo za njih tužan dan, moramo da cenimo ono što su uradili i da se radujemo borbi sa njima i sledeće sezone“, rekao je Gundogan.

Siti je najveći deo sezone bio prvi na tabeli, sezonu je završio sa 93 boda i pobedom više od Liverpula, koji je takmičenje završio sa 92 boda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.