U trendu

Hamilton: Pobeda u Monaku nije mnogo promenila

Aktuelni svetski šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da njegova pobeda u prošloj trci u Monaku nije mnogo toga promenila u pogledu timskih problema, ali da se nada pobedama u nastavku sezone.

Hamilton je pre dve nedelje trijumfovao u Monaku i ostvario prvu pobedu ove sezone posle šest trka. Vodeći u generalnom plasmanu, njegov klupski kolega Niko Rozberg trku je završio na sedmom mestu, pa je Hamilton smanjio zaostatak u šampionatu na podnošljiva 24 boda.

„To je bila samo još jedna trka. Naravno, bila je bolja nego sve u kojima sam vozio ove sezone, ali mislim da ništa nije promenila. Potrebno je još trka da bismo mogli da znamo da li ćemo i dalje imati problema. U predstojeću trku u Kanadi ulazim kao da su problemi završeni, ali moguće je da će nas opet pogoditi. Ima još stvari na kojima moramo da radimo i koje ćemo morati da ispravimo“, rekao je Hamilton, preneo je Skaj Sports.

Vozači Mercedesa su ove sezone, izmedju ostalog, imali problema sa pritiskom goriva.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 voziće se u nedelju od 20 časova za Veliku nagradu Kanade u Montrealu, gde Hamilton do sada ima četiri pol pozicije i četiri pobede. Upitan da li bi pobeda u Monaku mogla da označi početak pobedničke serije tokom leta, Hamilton je rekao da bi to voleo.

„Realan sam, ovo je do sada bila teška sezona. Pobeda u jednoj trci ne menja mnogo“, rekao je trostruki svetski šampion Hamilton.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.