U trendu

Ibrahimoviću povreda okončala i karijeru? (video)

Šok za Mančester Junajted, ali i ceo fudbalski svet. Zlatan Ibrahimović, najbolji strelac i igrač Mančestera, po svemu sudeći teško je povredio koleno desne noge prilikom pada u borbi za loptu na revanš utakmici četvrtfinala Evropske lige sa Anderlehtom.

https://www.youtube.com/watch?v=Wzcy9dDgs2Q

Junajted je nakon produžetaka slavio 2:1 i izborio polufinale, ali do kraja sezone je verovatno ostao bez glavnog strelca 28 golova ove sezone. S obzirom na to da je Ibrahimović veteran koji je još u oktobru napunio 35 godina, verovatno mu je okončana i karijera, za koju se još nije znalo gde će je nastaviti.

Ugovor sa Junajtedom ističe mu za dva meseca i još ga nije obnovio, a pojavile su se priče i o odlasku u Ameriku. Naravno, sve te špekulacije sada više nemaju smisla.

Povreda dolazi u najgorem trenutku za Junajted i Ibru jer klub u engleskom prvenstvu čeka još sedam utakmica borbe za treće ili četvrto mesto koje garantuju Ligu šampiona ili kvalifikacije za LP na leto, kao i polufinale Evropske lige. Osvajanjem EL-a, Junajted bi izborio ulazak u Ligu šampiona, a dostizanje ovih ciljeva biće teško bez Ibrahimovića.

Njegov trener Muriho nakon utakmice nije pokušavao da glumi da će sve biti u redu: „Prognoze su prilično negativne, kao i moj osećaj. Želeo bih pričekati kako bih dao prvu ocenu, ali ovo nikako ne izgleda dobro. Voleo bih da budem optimista, ali nisam…“, prenosi Index.

https://www.youtube.com/watch?v=MYE7khCBIFw

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.