Iliev: Mihajlović može samo u Čukarički za 10 miliona evra

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev rekao je danas da fudbaler Nemanja Mihajlović nema dozvolu da na leto ode u inostranstvo, ali da može da pređe u Čukarički u slučaju ponude od 10 miliona evra.

Čukarički je nedavno javno izrazio interesovanje za trenutno najboljeg fudbalera Partizana, ali prema rečima Ilieva ponuda još nije stigla u Humsku.

„Čukarički je veliki evropski klub, koji vodi bogati vlasnik, a čitam i da finansijski najbolje stoje u Srbiji. Cena je 10 miliona evra i ako uplate njihov je. Mihajlović nije na prodaju u inostranstvo, osim u Čukarički za pomenuti iznos“, rekao je Iliev novinarima.

On je dodao da već sada razmišlja o letnjem prelaznom roku, iako će krajem maja biti Skupština kluba na kojem se bira novo rukovodstvo.

„Ponašam se kao da ću živeti 100 god ili umreti danas. Neprofesionalno i neodgovorno je da ostavim svoj posao u ovom trenutku. Ako neko dođe umesto mene, imaće ozbiljne igrače i uživaće u plodovima. Pogodili smo u svemu što smo pričali, doveli kvalitetna pojačanja koja na terenu to pokazuju“, naveo je čelnik Partizana i podsetio da su mu se mnogi smejali kada je u superlativima govorio o Mihajloviću.

„Čudno mi je sada, mislili su da je Ivica Iliev lud, a sada se priča kako je Mihajlović odličan. Nastaviću da zasmejavam i dalje javnost, iako priča i nije smešna. Međutim, nisam ja kriv za to, već se društvo poslednjih godina nasluslušalo svega“.

Prema njegovim rečima crno-beli će na leto imati najmanje identičan budžet kao u januaru za pojačanja.

„Radin i Đuričković bi bila pojačanja od pomoći za Partizan. Poznato je da imamo limit od četiri stranca i pored Gogue, Evertona i Bandalovskog možemo još jednog da dovedemo. Potrebna nam je dopuna u napadu“, rekao je Iliev, ne isključivši mogućnost da Božinov napusti Partizan.

„Ništa nije sigurno jer još ima ugovor sa nama. Ne ulazim u detalje sa kilažom, ali statistika govori za njega“, jasan je bivši prvotimac crno-belih.

Iliev ističe da klub mora da proda dva ili tri igrača kako bi poboljšao finansijsku situaciju, što je stara boljka srpskih klubova.

„Moramo da prodajemo jer nam treba za život. Kvalifikacije za Ligu Evrope nemaju nagrade kao za Ligu šampiona, ali je teži je put, iako smo povlašćeni. Dajem nadu da možemi da uđemo u grupnu fazu, što bi bila ogromna stvar“.

On je kratko prokomentarisao navode da bi sadašnji kapiten Saša Ilić mogao da ga nasledi na mestu sportskog direktora posle Skupštine.

„Ne postoji bolja osoba za to mesto od Saše. Samo je pitanje da li želi da se time bavi. Veliki smo drugari i pričamo o svemu. Sale je legenda Partizana i sve najlepše mislim o njemu“, zaključio je Iliev.

Iliev je poručio da je prezadovoljan igrama ekipe u prolećnom delu, posebno zbog godina igrača i jer je još u fazi formiranja, za šta je dodao da mu je potreban još jedan prelazni rok.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.