Infantino: Rusija i Katar da naprave najbolje Mundijale u istoriji

Predsednik Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) Djani Infantino odbacio je danas ideju da se Rusiji i Kataru oduzmu Svetska prvenstva 2018. i 2022. godine i pozvao organizatore tih turnira da naprave „najbolje Mundijale u istoriji“.

Infantino je danas proveo prvi dan na poslu, nakon što je prošlog petka izabran za novog predsednika Fife.

„Što se tiče Katara i Rusije, Izvršni komitet Fife doneo je odluke 2010. godine, ali od tada bilo je spekulacija, navoda i buke. Sada je neophodno da Rusija 2018. godine i Katar četiri godine kasnije organizuju najbolja Svetska prvenstva u istoriji“, rekao je Infantino, preneli su britanski mediji.

Američke i švajcarske vlasti istražuju korupciju u svetskom fudbalu, ali i moguću korupciju u procesu dodele domaćinstva Mundijala Rusiji i Kataru zbog čega su mediji spekulisali da bi domaćini turnira 2018. i 2022. godine mogli biti promenjeni.

Fifa je na svom kongresu prošlog petka izglasala serije reformi, kako bi vratila ugled narušen hapšenjima visokih zvaničnika i suspenzijom njenog dosadašnjeg predsednika Sepa Blatera.

Jedna od njih je i odredba da se otkriju plate visokih zvaničnika Fife, uključujući i Infantina.

On je rekao da još nije bilo reči o visini njegove plate.

„Još ništa ne znam. Znam da u to ne možete da poverujete, ali nisam se zbog novca kandidovao za predsednika Fife. Još ni sa kim nisam razgovarao o mojoj plati. Videćemo“, rekao je Infantino.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike