U trendu

Italijanski fudbaleri na prijemu kod predsednika i premijera

Italijanski predsednik Serdjo Matarela organizovao je danas prijem u Rimu za fudbalske reprezentativce koji su osvojili Evropsko prvenstvo.

Italijanski fudbaleri vratili su se jutros iz Londona u Rim, gde su ih prvo na aerodromu, pa na ulicama, dočekale desetine hiljada navijača.

Italija je sinoć posle izvodjenja jedanaesteraca pobedila Englesku sa 3:2, nakon što je posle regularnog dela i produžetaka bilo nerešeno 1:1. To je prva titula evropskog šampiona za „azure“ posle 53 godine.

„Nisam fudbalski analitičar, ali mislim da ste zaslužili pobedu“, rekao je predsednik Italije na prijemu u palati Kvirinale.

Njemu je odgovorio selektor Roberto Mančini. 

„Hvala Vam što ste bili naš navijač broj jedan, videli smo kako slavite, to nam je pričinilo veliko zadovoljstvo“, rekao je Mančini.

„Zemlja konačno ponovo slavi, zadovoljni smo što smo mogli da vam pružimo ovakve emocije, ispisavši jednu od najlepših stranica naše fudbalske istorije“, dodao je on.

Mančini je trijumf posvetio svim Italijanima i pohvalio je tenisera Matea Beretinija, koji je u nedelju u finalu Vimbldona izgubio od srpskog tenisera Novaka Djokovića.

Beretini je takodje bio na prijemu, a predsedniku je poklonio svoj reket.

Kapiten reprezentacije Djordjo Kjelini rekao je da je cela ekipa zaslužna za veliki uspeh.

„Ovo je uspeh grupe, koja ni u teškim trenucima nije gubila srce i hrabrost“, naveo je on.

Fudbaleri su posle prijema u predsedničkoj palati, otišli na prijem kod premijera Marija Dragija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.